Severance (2006)

Fatih Varlık
0
Ünlü bir uluslararası silah şirketinin (Palisade Savunma) İngiltere şubesinin çalışanları Doğu Avrupa gezisi ile ödüllendirilirler.Macaristan sınırlarında ormanlık bir alana kampa gönderilen kahramanlarımız,başlarına geleceklerden habersiz yolculuğunun tadını çıkarmaktadır.Patika yolun ulaşımı engellemesi nedeniyle kalacakları otele kadar yürüyerek gitmek zorunda kalan Palisade çalışanları,en nihayetinde meşhur otele ulaşırlar.Ancak sanki bir şeyler yolunda gitmemektedir...
Hayal ettikleri lüks otel yerine köhne,terk edilmiş bir yapıyla karşılaşan kahramanlarımız en azından yorgunluklarını çıkarmak amacıyla içeriye girmeye karar verirler.Herhangi bir resepsiyon görevlisinin bulunmadığı bu otelde her şey akışına bırakılmış gibidir.Dahası ekibin neşe kaynağı Steve ağaçların arasında birilerinin hareket ettiğini iddia etmektedir.Richard'ın arkadaşlarını toplaması ve bütün negatif düşünceleri geri plana atarak buraya gelme amaçlarını olan takım ruhunu yaşatma düşüncesiyle,birlikte paintball oynamaya başlayan kahramanlarımız çok geçmeden uyuşturucu bağımlısı,yarım akıllı gördükleri Steve'in söylemlerinde haksız olmadığını anlayacaklardır.
Paintball oynadıkları ormanda tuhaf aksilikler yaşayan eğlenceli kafilemiz ağaçların arasında gizli bağlantılar sayesinde hareket eden manyak ruhlu katiller tarafından teker teker hedef alınırlar.Kendilerini ormana kadar bırakan otobüsün ise yolun kenarında terk edildiğini fark ettiklerinde artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır.Zira önlerinde tek alternatif vardır;aylak aylak dolaşmak yerine takım ruhu ile bir araya gelerek hayatta kalmak için savaşmak...Yeniden otele sığınan kahramanlarımız bir yandan neler olup bittiğini sorgulaya dursunlar diğer yandan da grup dinamiklerinin sarsılması ile başlarına buyruk hareket ederek kolay lokma olacaklardır.Taa ki..

İyi;En sevdiğim korku-komedi yapımlarından biri olduğunu söyleyebilirim.Oyunculuk,atmosfer ve mekan gayet başarılı.Grup dinamiği ve değişen dengeler eğlenceli bir şekilde yansıtılmış.Bu tarz yapımlara çok yakışan sempatik oyuncu Danny Dyer'in(Steve) de kadroda bulunması bir diğer artısı.Bu filmi sevenler Doghouse (2009) yapımına da göz atabilirler.
Kötü;Biraz daha derli toplu bir yapım olsa çok daha başarılı olabilirdi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!