The Aggression Scale (2012)

Fatih Varlık
0
Ünlü mafya babası Bellavance şartlı tahliye sonrasında serbest bırakılmıştır.48 saat içerisinde oğlu ile beraber ülkeyi terk etmeyi planlayan Bellavance,kasasından 500 bin doların çalındığını öğrenince küplere biner.Zira halihazırda 1.5 milyon dolarına polisin el koyması ile çileden çıkmıştır.Son çare olarak en güvendiği tetikçisi Lloyd'dan parayı bulmasını ister.Öncesinde ayarladığı gibi takvimine sadık kalacak olan Bellavance,48 saat içerisinde kendisine ait olan paraların geri döneceğini umarak kaçış hazırlığı yapmaktadır.
Lloyd ve kendisi gibi azılı suçlulardan oluşan ekibi hemen paranın izini sürmeye başlamıştır.Ellerindeki liste doğrultusunda kapı kapı dolaşarak patronun hesabındaki paraya erişim izni olan kişileri bulup bir bir ortadan kaldıran kahramanlarımız,halen ana paranın nerede olduğunu araştırmaktadırlar.Çok geçmeden Bill isimli,patronlarının eski bir çalışanın parayı alarak kaçtığını öğrenen Lloyd ve çetesi kısa sürede ona ulaşırlar.Böylelikle yolları Owen ile kesişecektir.Owen Bill'in tek çocuğu olup geçmişte pek çok şiddet içeren davranışlarda bulunmuş agresif bir gençtir.Hatta babası yakın zamanda rüşvet vererek onu akıl hastanesinden çıkartmıştır.Esasında zeka küpü bir çocuk olan Owen,zamanın çoğunu sessiz sedasız bir köşeye çekilerek planlar yapmakla geçirmektedir.Doğuştan gelen içgüdüsel yetenekleri sayesinde kötü bir şeyler olacağı zaman önceden kestirebilen kahramanımız,bubi tuzakları kurma konusunda da oldukça yeteneklidir.Babasının Maggie isimli bir bayanla evlenmesi ile kendisinden yaşça büyük sorunlu bir kız kardeş (Lauren) edinen kahramanımız,yeni hayatına alışmaya çalışmaktadır.Lloyd yeni taşındıkları evi bulduğunda ise kıyamet kopacaktır...


İyi;Baştan sona sürükleyici bir yapım.Oyunculuk ve kurgu başarılı.Zaman zaman gerilimin yanında aksiyon da vaad ediyor.Özetle eli kanlı haydutlarla,pratik zekalı,zarar verme içgüdüsü olan Owen'ın üvey ablasının da yardımıyla giriştikleri mücadele...
Bu filmi sevenlerin The Collector (2009) filmine de göz atmalarını tavsiye ediyorum.
Kötü;Seyircinin ilgisini çekebilecek zeka parıltıları görebilmek bu tarz yapımlar için son derece önemli.Zaten halihazırda bu nokta filmin yumuşak karnını oluşturuyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!