The Collection (2012) - Ön inceleme

Fatih Varlık
0
The Collector (2009) yapımının ardından finali itibariyle serinin devam filminin çekileceği izlenimine kapılmıştır.Vizyona girdiği dönem pek çok kişinin beğenisini kazanan "The Collector" yapımcılardan gelen olumlu sinyaller sonrasında,tahminlerimde beni yanıltmadı.Kasım ayı sonunda Amerika'da vizyona girecek olan The Collection,ilk filmde olduğu gibi gerilim yüklü hayatta kalma savaşının yaşanacağı,korku-gerilim severler için ideal bir alternatif olacağa benziyor.Hemen ilk yapımı kısaca hatırlarsak;

"Soygun için öncesinde çalıştığı evi seçen Arkin,tam kasaya ulaşıp paraları alacağı anda evde yalnız olmadığını fark edecektir.Dahası çekinmesi gereken kişilerin ev sahipleri olmadığını,bubi tuzaklar kurmada uzman olan maskeli psikopat bir katil olduğunu anlayacaktır.Evin her yerine döşenen ölüm tuzakları nedeniyle kapana kısılan kahramanımız Collector ile deyim yerindeyse köşe kapmaca oynamaya başlayacak ve yer yer zeka oyunları ile onu alt etmeye çalışacaktır..."

İşte bu konsepte gönüllerde yer edinen yapım,uzun yıllardır Cube (1997) filminin veliahtını bekleyen sinema severler için de başarılı tek mekan filmi izlenimi vererek övgü almıştı.Serinin devam filminde ise işler daha da karışacak gibi.
Elena isimli genç bir kız,arkadaşlarının ısrarları üzerine gizli bir mekandaki partiye davet edilir.Ancak aklının ucundan bile geçmeyecek şekilde Collector'un yeni kurbanı olacaktır.Collector Elena'yı kaçırarak eski bir motel benzeri binaya getirir.Burayı kendi ölüm tuzakları denediği sığınağı haline dönüştüren Collector,yeni avı üzerinde çalışmaya başlamıştır.Öte yandan kızının kaçırıldığını duyan Elena'nın varlıklı babası Mr. Peters bir grup paralı asker tutarak bir an önce kızına kavuşmak istemektedir.Bu sırada Elena'nın Collector'un koleksiyonuna katılması ile Arkin bir fırsatını bularak kaçmayı başarmıştır.Ancak Mr. Peters'ın adamlarının izini bulması ile Collector'un peşine takılan ekibe rehberlik yapmaya zorlanan kahramanımızı dehşet dolu dakikalar beklemektedir.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!