Turistas (2006)

Fatih Varlık
1
Tipik bir grup genç ve maceraları temalı yapımlardan biri olan "Turistas" sürükleyici kurgusu ile bu tarzı sevenlerin göz atabileceği alternatiflerden.İlk bölümü itibariyle biraz Hostel filmini çağrıştırsa da özellikle ikinci yarısı itibariyle farklı bir kurguya bürünüyor.
Brezilya semalarındayız.Amerikalı turistler Alex ve kız kardeşi Bea yanlarına bir arkadaşlarını da alarak huzurlu bir tatil yapabilmek için burayı seçmiştir.Uçak yolculuğu yerine daha ekonomik olan otobüs yolculuğunu tercih eden gençler,eşsiz yağmur ormanlarının yer aldığı dağ eteğinde sarp yamaçlar arasında ilerlemektedir.Turistlerin ağırlıklı olduğu otobüste şoförün kontrolü kaybetmesi ile büyük bir badire atlatan kahramanlarımız kuş uçmaz kervan geçmez yerde sonraki yolcu seferini beklemeye koyulurlar.Gelecek otobüs seferinin yaklaşık on saat sonra olduğunu öğrendiklerinde ise tahammül sınırları aşılmaya başlar.Neyse ki bölge yerlerinin sahil kenarında ihtiyaçlarını giderebilecekleri küçük bir bar olduğunu söylemeleri ile hemen soluğu orada olan gençler,yaşadıkları son talihsizliğin bu olduğunu düşünerek eğlencenin doruklarına tırmanmaya başlarlar.Her şey Brezilya'yı tercih etme sebeplerinde olduğu gibi hoş bir rüyayı andırmaktadır.Plaj,güneş,kızlar...
Günün devamında mini bir partiye katılan kahramanlarımız ertesi sabah yoğun bir baş ağrısı ile uyanırlar.Dahası bütün eşyaları çalınmıştır.Tam anlamıyla soyulan gençler dertlerini kimseye anlatamazlar.Kasaba yerlileri sanki bir şeyler bilmekte lakin konuşmaya cesaret edememektedirler.Çok geçmeden başlarının belada olduğunu anlayan Alex ve arkadaşları,paritede tanıştıkları Kiko isimli yerli bir gencin rehberliğinde izlerini kaybettirmeye çalışacaktır.Ancak herhangi bir taşıt bulamadıkları hatta doğru dürüst yolun bile olmadığı kasabada sığınabilecekleri tek yer yağmur ormanlarıdır...


İyi;Korku-gerilim bakımından vasat bir yapım olduğunu söyleyebilirim.Ama yine de heyecanın eksik olmadığı sıkılmadan izleyebileceğiniz başarılı bir "teen slasher" alternatifi.Bu filmi sevenlerin A Perfect Getaway (2009) ve And Soon the Darkness (2010) yapımlarına göz atmalarını tavsiye ediyorum.
Kötü;Sıradan kurgusu ve seyirciyi şaşırtmaktan uzaklarda senaryosu ile ortalama bir film olduğunu ekleyelim.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!