And Soon the Darkness (2010)

Fatih Varlık
0

Bisiklet turu için Arjantin'de bulunan iki samimi kız arkadaş (Ellie,Stephanie),biraz başlarına buyruk takılmak üzere kafileden ayrılarak Paraguay yakınlarında bir sınır kasabasına ulaşırlar.Ufak bir motelde yer ayıran kızlar,akşam saatlerinde eğlenmek için lokal bir bara yola çıkarlar.Barda latin gençlerin arasında dikkatleri çekmeyi başaran,kendileri gibi Amerikalı olan Michael'ın birileriyle atışması üzerine artan gerilimle motele dönen kahramanlarımız,sabahın erken saatlerinde çevreyi gezinmek üzere dışarı çıkarlar.
Motelden epey uzakta ormanlık bir arazide tartışarak yollarını ayıran ikilimizden Stephanie geri dönmek üzere yola çıkarken,Ellie ise ormanda güneşlenmeye devam etmektedir.Yolu yarılamışken küslüğü bırakarak Ellie'yi almak üzere ormana dönen Stephanie maalesef  arkadaşını bulamayacaktır.Cep telefonundan da Ellie'ye ulaşamayan kahramanımız,geçen gece tanıştığı Michael ile onu aramaya başlayacaktır.Michael'a güvenme konusunda epey tereddütler yaşayan Stephanie,kanunlardan yani şeriften yardım isteyecektir.Şerifin de araştırmaya dahil olması ile ansızın ortadan kaybolan kız arkadaşını bulmak için yeniden yollara düşen kahramanımız,Michael'ın trajedik hikayesine de ortak olacaktır.

Michael bu coğrafyada garip bir şeyler döndüğünden emindir.Zira burada bulunmasının sebebi de kaybolan kız arkadaşının yetkililer tarafından halen bulunamamasıdır.Şimdi de Ellie'nin ortadan kaybolması ile Stephanie'ye destekçi olmaya çalışan kahramanımız şerifin olayları geçiştiren tavırları sonrasında kendi işini kendi görmek üzere Stephanie ile beraber yola koyulur.İz sürerek kasabanın hemen dışındaki terk edilmiş bir binaya kadar ulaşan ikilimizi şaşırtıcı bir sürpriz beklemektedir.


İyi;Eh işte dedirten yapımlardan.Maceraperest giriş kısmı fena değil.Bu filmi sevenler A perfect Getaway (2009) ve Turistas (2006) yapımlarını izleyebilirler.
Kötü;Kurgu vasat,final seyirciyi şaşırtmaktan çok uzak.
Gereksiz;
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!