Flightplan (2005)

Fatih Varlık
0
Flightplan (2005)
Kısa süre evvel eşinin kaybıyla sarsılan Kyle, kızı Julia ile beraber Birleşik Devletlerin yolunu tutar. Yeni bir hayata başlangıç yapabilmek umuduyla uzaklara yelken açmaktadır. Berlin'den havalanan uçak New York için semada süzülmekteyken, uykuya dalan kahramanımız, gözlerini açtığında Julia'nın yanında olmadığını fark eder.
Uçuşun güvenliğinden sorumlu Carson vasıtasıyla Kaptan Rich'u ulaşmak isteyen Kyle, uçakta detaylı bir arama yapılmasını ister. Zira kızının henüz altı yaşında olduğunu vurgulayıp, bir dolaba ya da kapalı bir alana girerek yaralanmış hatta düşüp bayılmış bile olabileceği endişesini taşımaktadır. Kaptan Rich, büyük bir panik yaşayan kahramanımızın kaygılarını makul karşılayarak durumun ciddiyeti hususunda hem fikir olur ve bütün mürettebattan Julia'yı aramalarını ister. Aradan epey süre geçmesine rağmen Julia ortaya çıkmadığı gibi karamsar bir ruh hali de tüm kabine yayılmaya başlar. Kabin ekibinin aksine gövde kısmında henüz araştırmadıkları yerler olduğunu düşünen Kyle, kendisinin uçak motorlarının tasarlanmasında görevli bir mühendis olduğunu ve bu uçak tipini gayet iyi tanıdığının altını çizer. Öte yandan Julia'nın oturduğu koltuğun yakınlarındaki hiç bir yolcunun onu görmemiş olması, uçuş kayıtlarında da Kyle'in uçağa tek başına giriş yaptığının tasdiklenmesi işleri iyiden iyiye karıştırır. Dahası eşinin öldüğü hastanenin morg bölümünden bir yetkilinin gönderdiği bilgilendirme yazısı Kyle'ın kapana kısılmasına neden olur. Rapora göre Kyle aynı gün içinde hem eşini hem de kızı Julia'ı kaybetmiştir...


İyi; Kurgu zekici planlanmış. Oyunculuk üst düzeyde.Jodie Foster her zaman olduğu gibi tek başına sürüklemeyi başarıyor. Bu filmi sevenlerin benzer tarzda olan Panic Room (2002) yapımını izlemelerini tavsiye ediyorum.
Kötü; İlk bölüm fazlasıyla sıkıcı. Sonrası zaten klasik tek mekan filmi havasında geçiyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!