The Thaw (2009)

Fatih Varlık
1
The Thaw (2009)
Dr. Kruipen küresel ısınmanın doğa ve insan üstünde etkileri üzerine çalışan meşhur bir çevre bilimcidir.Çalışmalarını Kanada'nın arktik bölgesinde bir grup arkadaşı ile yöneten kahramanımız insanların küresel ısınmaya kayıtsız kalmasının gelecekte en büyük felaketi doğuracağını savunmaktadır.Bu konuda onlarca yazı dizisi ve makale yayınlasa da toplumsal bir algı yaratamayan Dr. Kruipen,bir musibet bin nasihatten iyidir felsefesini iyiden iyiye düşünmeye başlamıştır...
Ekibiyle bilimsel araştırmalarını sürdüren Dr.Kruipen buzulların erimesi sonrasında binlerce yıl öncesinde nesilleri tükenmiş bir mamut fosili keşfeder.Öte yandan ekoloji eğitimi alan ve aralarında Dr.Kruipen'in kızı Evie'nin de bulunduğu dört araştırmacı genç bölgeye davet edilmiştir.Mamutun keşfi sonrasında gençlerin bölgeye gelmesini engellemeye çalışan Dr.Kruipen ne yazık ki geç kalır.Mamutun vücudunda binlerce yıldır spor formunda sağ kalmayı başarmış parazit omurgalı bir canlı yaşamaktadır.Başlarda onun zararsız bir böcek olduğunu düşünseler de doğasını keşfetmeye başladıkça son derece tehlikeli bir tür olduğunu anlarlar.Günümüz antibiyotiklerinden ve koruyucu ilaçlardan etkilenmeyen bu parazit canlı,kurbanının derisinden içeri girerek kısa süre sonra yumurtalarını bırakıp,hem konağının ölmesine de hem de sayısını arttırarak daha da yayılmasına sebep olmaktadır.
Evie ve arkadaşları ise her şeyden habersiz ana araştırma üstünde Dr.Kruipen ve ekibinden haber alamamanın verdiği tedirginlikle bir şeylerin yolunda gitmediğinin farkındadır.Bu sırada etrafta böceklerin belirmesi ve bulundukları odaların istila edilmiş olması başlarının büyük dertte olduğunu göstermektedir.Ansızın ortaya çıkan Dr.Kruipen'ın asistanı Jane ise gençlerin geldikleri helikopteri sabote ettikten sonra ateşler içerisinde bayılmıştır.Neler olup bittiğini öğrenmek için saha üssüne gitmeyi planlayan Evie,babasınından haber alamamasının kötü bir şeyler yaşandığına işaret olduğunu düşünmektedir... 


İyi;Günümüzün trend konularından küresel ısınma üzerine eğitici bir yapım olduğunu söyleyebilirim.Kurgu sağlam bir bilimsel temele dayandırılmış.Görsel olarak tatmin edici,ayrıca sürükleyici senaryosu ile sıkılmadan izleyebileceğiniz bir film.
Kötü;Genel olarak başarılı bir salgın temalı film.Ancak işin biraz daha aksiyon ve psikolojik kısmı ön plana çıkabilirdi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!