The Bay (2012)

Fatih Varlık
0
The Bay (2012)
Tipik dünyanın sonu-yok oluş konseptine benzer şekilde,son dönemlerde küresel ısınma ve biyolojik kirlenmeyi ön plana çıkaran ekolojik felaket temalı yapımlardan biri olan "The Bay" el kamerası çekim teknikleri ve belgesel tadındaki kurgusu ile izlemeye değer alternatiflerden biri olarak göze çarpıyor.
Maryland'da bulunan Chesapeake körfezi etrafında yer alan küçük bir kasabada 4 Temmuz kutlamaları dolayısıyla hoş bir telaş baş göstermeye başlamıştır.Belediye başkanının günler öncesinden katılımı arttırmak için yoğun çabalarına rağmen,oldukça sakin bir mazisi olan  kasabada son dönemlerde kanlı ölümler gerçekleşmesi ahaliyi epey panikletecektir.Dahası sağlık kurumlara sürekli olarak deride kabarmalar,iç organlarda rahatsızlıklar gibi şikayetlerle akın eden kasabalılar doktorlar ve araştırımacıların sorunu teşhis edememeleri ile gergin bir bekleyişe çekileceklerdir.Öte yandan 4 Temmuz için bölgeye gelen bir grup gazeteci de olan biteni kaydetmektedir.
İki okyanus bilimcinin balık popülasyonları üzerinde incelemeleri sonrasında parazitik bir bakteri türünün yoğun şekilde çoğalarak ekosistemi tehdit ettiğini düşüncesi,daha fazla örnekle kompleks çalışmalar yapılması gerektiği gerçeğini ortaya çıkaracaktır.Su altı bitkilerinin yok olmaya başlaması,zararlı bakterilerin hem mevsimsel olarak sıcaklığın etkisiyle hem de kasabanın besin ihtiyacını karşılayan kümes hayvanı çiftliğinin atıklarının denize verilmesi ile aşırı derece de artışa geçtiklerini düşünmektedir.Bu arada kasabada hemen herkeste sağlık problemlerinin nüks etmesi ve halen tıbbi olarak çözümler bulunamaması tahmin edilenin çok daha ötesi bir felaketin kapıya dayandığını göstermektedir...

İyi;Found footage olarak adlandırılan son dönemlerde revaçta olan film türlerinden biri.Genel olarak gerçek bir olaydan esinlenildiği iddiası ile belgesel havasında geçen;kısa kamera kayıtlarının birleştirilmesi ile oluşan toplama bir çalışma olarak lanse edebiliriz..Ee tabii hal böyle olunca profesyonel oyunculuktan vs bahsedilmek mümkün değil.Değerlendirilmesi gereken nokta işin gizem ve gerilim ekseni.Gerilim olarak tatmin edici...
Kötü;Belgesel tadında bir yapım olduğu için atmosferin oldukça sıradan olduğunu söyleyebilirim.Gerilim seviyesi fena olmasa da biraz daha aksiyon ve gizem vaad edebilirdi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!