I Spit on Your Grave 2 (2013)

Fatih Varlık
2
I Spit on Your Grave 2 (2013)
"I Spit on Your Grave" 2010'da vizyona giren gerilim dolu,sıra dışı bir intikam hikayesi anlatan "remake" (yeniden çevrim) bir yapımdı.Gişede elde ettiği başarının ardından yapımcıların kolları sıvayıp serinin ikinci filmi ile karşımıza çıkması gerilim tutkunları tarafından sürpriz olarak karşılanamazdı.Tematik olarak tamamen aynı,kurguda ise ufak eklemelerin bulunduğu "I Spit on Your Grave 2" ilk yapımı sevenlerin beğenisini kazanabilecek kalitede.
I Spit on Your Grave 2 (2013)
Katie yarı profesyonel modellik yapan güzel bir kızdır.Bir tanıdığı aracılığıyla ajansların dikkatini çekebilmek için daha iddialı fotoğraflar çektirmesi yönünde tavsiyeler alan kahramanımız,panodaki bir ilanda gördüğü ücretsiz fotoğraf çekimine katılmaya karar verir.Numarayı çevirdiğinde ise Ivan isimli biriyle muhatap olan Katie,kendisine verilen saatte stüdyoda olacağını söyler.Büyük bir hevesle yola koyulan kahramanımız çekimler esnasında Ivan'la tartışır ve hışımla oradan ayrılır.Ertesi gün kapısını çalan Ivan'ın kardeşi Georgy kabalık yapmak istemediklerini,üzgün olduğunu söyleyerek af diler.Dahası kısa süren çekimler boyunca Katie'ye ait tüm fotoğrafları da jest olarak yanında getirmiştir.Ufak bir ağız dalaşının ardından Georgy'ye kapıyı gösteren Katie,gece uyandığında çok kötü bir sürprizle karşılaşır.Genç bayan tacize,şiddete ve tecavüze uğrayacaktır.Daha da kötüsü ise berbat bir kabus gibi başlayan ve halen gerçek olduğuna inanamadığı olaylar tamamen kontrolden çıkmış,ızdırapla dolu gecenin ardından gözlerini başka bir ülkede açmak zorunda bırakılmıştır.Bir yolunu bulup kurtulduğunda ise öncesinde bir an evvel ölmek için dua eden kahramanımız nefretini ve öfkesini birleştirerek epik bir intikam için geri döner.Kaçmayı değil,intikamı seçmiştir...


İyi;İntikam teması işleyen başarılı bir gerilim filmi.Oldukça sürükleyici.Bu filmi sevenler
Straw Dogs (2011) ve The Last House on the Left (2009) yapımlarına da göz atabilirler...
Kötü;Gereğinden fazla cinsel içerikli cesur sahnelere sahip.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

2Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Hocam bu filmlerin hepsini izliyorsunuz öyle değil mi? Hiç etkilemiyor mu sizi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korku-gerilim filmleri izlemek benim hobim.Merak edilen sorunun cevabi ne kadar kanli,igrenc ya da istismar dolu olsa da bagisiklik kazandim diyebilirim,rahat bir sekilde izleyebiliyorum:)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!