Straw Dogs (2011)

Fatih Varlık
0
Straw Dogs (2011)
L.A de başarılı bir senaryo yazarı olan David,eşi Amy ile beraber birkaç haftalık kaçamak için yola çıkar.Mekan olarak eşinin gençlik yıllarının geçtiği köhne bir kasabayı seçen kahramanımız,her ne kadar taşralı insanların içerisinde rahat edemeyeceğini düşünse de Amy'e jest yapmak için ses etmez.Kasabaya ulaştıkları ilk günden Amy'nin eski erkek arkadaşı Charlie ile tanışmak zorunda kalan David,çok geçmeden çatı onarım işleri için Charlie ve hayta kılıklı üç arkadaşını işe alacaktır...
Tabiatı gereği sakin,etliye sütlüye karışmayan bir kişiliği olan David,evinin kapılarını kapatarak sadece kendi işi olan yazmaya odaklanmak istemektedir.Ancak günler ilerledikçe kasabalılardan ve onların tuhaf adetlerinden giderek sıkılmaya başlayan kahramanımız,Amy'nin de kendisi üzerinde psikolojik baskı kurması ve işçiler yoluyla kışkırtmaları sonrasında sertleşmeye başlayacaktır.
Charlie ve arkadaşlarının çatı onarımı konusunda işgüzar tavırları ve kendisini hiçe sayar hareketlerinden hoşnutsuzluğu giderek artmaya başlayan David,Amy'nin de Charlie'ye gider yapması sonrasında sakin kimliğinden uzaklaşmaya başlayacaktır.Ancak bardağı taşıran son damla bunlarla da sınırlı kalmayacaktır.Köyün delisinin başlarına iş açması ile onun kendi sorumluluğunda olduğunu düşünen David,ne pahasına olursa olsun Charlie ve hayta arkadaşlarına kimin patron olduğunu göstermeye niyetlidir.
İyi;Filmin ilk yarısı durağan ilerlese de kesinlikle sıkıcı değildi.Son bölümlere doğru tırmanan gerilim ise tatmin edici.Bu filmi sevenler konu olarak yakın olan I Spit on Your Grave (2010)'i izleyebilirler.
Kötü;Son çeyrek çok epik gelişti.Kurgu ile finalin bağlantısı zayıf.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!