The Ganzfeld Experiment (2013)

Fatih Varlık
0
The Ganzfeld Experiment (2013)
Kolejden arkadaş beş psikoloji öğrencisi final notlarını belirleyecek olan "Ganzfeld" deneyinin benzeri bir çalışma yapmaya karar verirler.Her biri denek olmak hususunda gönüllü olup,nispeten daha başarılı bir öğrenci olan Becket önderliğinde organize edilirler.Zaten halihazırda deneyden en büyük beklenti de aynı zamanda ev sahipliği yapan Becket'a aittir.
Tıpkı Ganzfeld deneyinde olduğu gibi beş duyu organı olmaksızın duyu-dışı algılama yeteneği sınanacaktır.Deney temelde 2 bölüme ayrılmaktadır;deneğin bulunduğu izole oda ve kontrol grubunun bulunduğu simülasyon odası şeklinde.Gözlere görmeyi engelleyici özel bir gözlük takılacak,kulaklar benzer şekilde hiç bir ses duyamayacak kadar sıkıca kapatılacaktır.Deney boyunca karanlık tutulacak odaya sadece denek girebilecek ve kırmızı ışık altında gördükleri ya da duydukları bilgisayarlı bir simülatör ile takip edilecektir.Bir çeşit ESP testi yardımıyla durugörü,telepati ve prekognisyon yeteneklerinin tahlili yapılacaktır.Teorik olarak deneyi tasarlamakta zorlanmayan gençler sırasıyla denek koltuğuna otururlar.Ancak deneyde bir şeyler yolunda gitmemektedir.Alkol ve uyuşturucunun etkisi olarak gördükleri bir takım halüsinasyonlar ve sıra dışı olaylar giderek gerçekliğin sınırlarına yakınlaşmaya,hatta öyle ki vucüt bulmaya başlar.Becket'ın ailesine ait olan bu terk edilmiş dairede çeşitli akıl oyunlarıyla yüzleşmek zorunda kalan kahramanlarımız deneyden beklentilerini bir yana koyup kendi canlarının derdine düşerler.Gece henüz yeni başlamıştır...


İyi;Atmosfer ve mekan seçimi fena değil.
Kötü;Kurgu çok sıradan.Oyunculuk vasatın altında.Esasında iyi bir fikir nasıl katledilebilir onun cevabı olabilecek cinsten bir yapım.Teşhircilik had safhada.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !