The Forest (2016)

Fatih Varlık
0
The Forest (2016)
Sara, Japonya'da yaşayan ikiz kardeşi Jess'den bir süredir haber alınamaması üzerine, dedektiflerle yaptığı kıtalararası konuşma sonrasında ilk uçağa atladığı gibi Japonya'ya gider. Telefonda ikiz kardeşinin davasıyla ilgilenen dedektif tarafından bilgilendirilen kahramanımız, Jess'in Fuji Dağı yakınlarında halk arasında 'intihar ormanı' olarak bilinen bir bölgede son olarak göründüğü bilgisini alır. Dahası intihar ormanına giren herhangi biri için yerel politika gereği 48 saat dolduğunda intihar etmiş gözüyle bakıldığını ve davanın kapatılacağını öğrenen Sara, olabildiğince hızlı bir şekilde meşhur intihar ormanının yolunu tutar.
The Forest (2016)
 Fuji dağına yakın kırsal bir alanda ufak bir motel odası kiralayan kahramanımız, Aiden isimli yardımsever bir Avustralya'lı turistle tanışır. Aiden, geçmişte intihar ormanında bulunduğunu anlatıp, japon folklorunda önemli bir yer tutan mistik mekanla ilgili araştırmaları olduğunu ekleyerek kendisini bir kaşif olarak nitelendirir. İkiz kardeşinin hala hayatta olduğundan emin olan ve başının dertte olduğunu hisseden Sara, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ormana gideceğini söyler. Sara'nın kararlı tavrı üzerine insanların oraya intihar etmek için gittiklerini ve yerlilerin gece vakti ormanda paranormal olaylar yaşadıklarını anlatan Aiden, yeterince ikna edici olamayınca Sara'yı yalnız bırakmayıp onunla beraber hareket etmeye karar verir. Michi isimli bir orman korucusuyla birlikte yola koyulan kahramanlarımız ormanının derinliklerine doğru yola ilerlerler. Karanlığın bastırmasıyla beraber orman turunda rehberlik yapan Michi, 'Yurei' isimli hayalet benzeri kötü ruhlu yaratıkların gece vakti ortaya çıktıklarını bu sebeple ormanda sıradışı bir şey görmeleri ya da ses duymaları halinde kesinlikle tepki vermeyip göz ardı etmelerini ister. Öte yandan Sara ikiz kardeşine ait kamp malzemelerine rastlar. Gece henüz yeni başlamıştır...

İyi; Mekan seçimleri ve atmosfer başarılı.
Kötü; Fazla beklenti ile izlenilmemesi gereken vasat bir gerilim filmi. Kurgu ve oyunculuk sıradan. Ne yazık ki klişelerin dışına çıkılamamış.
Editör'ün Puanı

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!