Solace (2015)

Fatih Varlık
0
Solace (2015)
FBI özel ajanları Joe ve partneri Katherine, şehre dehşet salan ve hiçbir ipucu bırakmadan kurbanlarını avlayan gizemli bir seri katilin peşine düşerler. Katherine her ne kadar psikoloji eğitimleri almış olsa da katili herhangi bir profile oturtamayıp, soruşturmada bir türlü mesafe kat edememektedir.
Solace (2015)
Joe ise artık eski dostu John'dan yardım istemenin zamanı geldiğini düşünmektedir. Eskiden FBI ile beraber çalışan ve deyim yerindeyse havayı koklayarak kötü bir şeyler olabileceğini hisseden yaşlı kurt John, kızının başına gelenler sonrasında seneler öncesinde her şeyden vazgeçmiş ve bir nevi emeklilik yıllarını yaşamaktadır. John ile aynı zamanda ailevi ilişkileri de olan ve onun için kaygılanan Joe, içinden bir türlü çıkamadığı davada eski dostunun fikirlerine ihtiyaç duyar. Katherine ile beraber şehrin epeyce dışında uzun kilometreler kat edip John'un inzivaya çekildiği eve ulaşan kahramanlarımız, öncesinde epey ayak direten ve huysuz bir ihtiyar gibi davranan John'u bir şekilde ikna etmeyi başarırlar.Onun yaratılıştan gelen insanların geleceğini görme yetisinden yararlanarak katilin izini bulmayı uman Joe, olay yerlerini gezdirerek atlamış olabilecekleri herhangi bir detayı keşfedebilme arzusundadır. John'un katkıları sayesinde kurbanlar arasında ilişki kurmayı başaran ve katilin doğasını anlamaya çalışan Katherine, en nihayetinde aşama kaydetmeye başlar. Öte yandan Joe ise elde ettikleri bir takım ip uçları sayesinde şüphelinin yaşıyor olabileceği bir mekana baskın için yola koyulmuştur. Kötü bir şeyler olacağını hisseden ve dikkatli olmalarını isteyen John, konsantre olmakta zorluklar çekmekte ve katilin bir sonraki hamlesini tahmin edebilmekte sıkıntılar yaşamaktadır. Görünüşe göre katil de görü yeteneğine sahiptir...


İyi; Oyunculuk, mekan seçimleri ve atmosfer olarak başarılı bulduğum sürükleyici bir polisiye gerilim filmi. CSI bölümü tadında polisiye kurgu, gizem seviyesi biraz geri planda kalsa da ilgi çekici şekilde işlenmiş. Klişe senaryoya izlenimi verse de, ilerleyen yaşına rağmen Anthony Hopkins'in  varlığı dahi filmi bir üst kaliteye çıkarmada yeterli olmuş. Bu filmi sevenlerin Murder by Numbers (2002) ve Fracture (2007) yapımlarına da göz atmalarını tavsiye ediyorum.
Kötü; Bu tarz yapımların olmazsa olmazı olan gizem seviyesi ve bulmacalar daha iyi kurgulanabilirdi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!