The Veil (2016)

Fatih Varlık
0
The Veil (2016)
'23 Mart 1985'te Cennetin Perdesi Kilisesi'ne mensup 47 kişi toplu şekilde intihar etti. Jim Jacobs'ın hazırladığı ölümcül bir ilaçla kendilerini ve çocuklarını zehirlediler. Bu A.B.D tarihindeki en büyük toplu intihardır.'
Profesyonel olarak belgesel yapımcılığı yapan ve kamera arkasında bulunmaktan zevk alan Maggie, 1985 yılında toplu intihar vakası olarak tarihe geçen 'Cennetin Perdesi Kilisesi' davasını araştırmaktadır. Yıllar öncesinde olaydan tek sağ kurtulan kişi olarak tarihe geçen Sarah ile temas kurmayı başaran Maggie, tüm gerçekleri ortaya çıkarmak için birlikte olayların yaşandığı araziye gidip belgesel çekmeye ikna eder. Toplu intihar vakasının yaşandığı gün 'Cennetin Perdesi' tarikatının minik bir üyesi olan Sarah, olan biten metruk olaylar sonrasında hala neden sağ bırakıldığına sorusunun yıllarca kafasını kemirdiğinden yakınmaktadır. Annesi ve babasının dahi kim olduğunu hatırlamakta zorluk çeken ve aradan geçen 25 yıla rağmen hala büyük bir dram yaşamaya devam eden Sarah, gerçekleri ortaya çıkarma vaadiyle gönüllü olarak ekibe katılır. Maggie ve erkek kardeşi Christian'ı 'Cennetin Perdesi' tarikatını araştırmaya yönelten asıl etken ise intihar vakasının yaşandığı ve polis kayıtlarına geçtiği günde babalarının da bir FBI ajanı olarak olaya dahil olmasıdır. 
The Veil (2016)
Kameralar, piller, görüntü cihazları ve diğer bir sürü teknik argümanla beraber karavanla yola çıkan kahramanlarımız, en nihayetinde gizemli olayın yaşandığı kırsal mekana ulaşırlar. Aradan geçen onca yıla rağmen gözünde flashback sahneler canlanmaya başlayan Sarah, Maggie ve belgesel ekibinin bir nevi rehberi olarak yol göstermeye başlar. Tarikatın lideri ve intihar olayının baş sorumlusu olan Jim'in polis kayıtlarına geçen ancak asla bulunamayan gizli odasını keşfe koyulan gençler, gizli yollardan ele geçirdikleri fotoğraflardan yola çıkarak ayinler sırasında kameralar kullanıldığını ve olası çekilen filmlerin halen buralarda bir yerlerde olabileceğini düşünürler. Kamp yaparak geçirdikleri ilk günün ardından sığ bir akarsuyu geçerek nehrin karşısına geçen kahramanlarımız olayı aydınlatmalarına yardımcı olabilecek herhangi bir ipucu için araştırmalarını hızlandırırlar. Öte yandan ekipten birinin hiç kimseye tek kelime dahi etmeden karavanı da alıp kamptan ayrıldığı bilgisi başta Maggie olmak üzere herkesi kızdırmıştır. Cep telefonları şebeke dışı kalmasına ve en yakın yerleşim biriminden kilometrelerce uzakta olmalarına rağmen, buraya kadar gelmişken bir şeyler bulmadan geri dönmeye hiç de niyeti olmayan Maggie, ekibini bir arada tutmakta zorluklar yaşamaya başlar. Neyse ki çok geçmeden Sarah'nın hafızasında anılar yeniden canlanır ve Jim'in gizli odasına ulaşırlar. Maggie, 'Cennetin Perdesi' tarikatının akıbetine ve liderleri Jim'e bir adım daha yaklaşmıştır. Jim'in odasını keşfe koyulan belgesel ekibimiz hiçbir şeyin aslında göründüğü gibi olmadığını anlarlar...

İyi; El kamerası teknikleriyle çekilmiş, gizem seviyesi fena olmayan sürükleyici bir yapım. Oyunculuk ve atmosfer başarılı sayılabilir. Bu filmi sevenler konu olarak çok benzer tarzda olan The Sacrament (2013) yapımına da göz atabilirler.
Kötü; Tahmin edilebilir kurgu... Daha fazla zeka parıltısı ve bulmacalar içeren bir senaryo filmi daha üst seviyelere çıkarabilirdi. 
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!