The Witch: A New-England Folktale (2015)

Fatih Varlık
1
The Witch: A New-England Folktale (2015)
William ve Katherine kendilerini hristiyanlık öğretilerine adamış orta yaşlı bir çifttir. Beş çocuklarıyla beraber kasabadan ayrılmak zorunda kalıp, ıssız kurak topraklara yerleşen kahramanlarımız yeni bir hayat kurabilme çabasındadır. Hiç kimselere muhtaç olmadan ailesinin yaşamanı sürdürebilmek için var gücüyle çalışan William yeni doğan bebeklerinin gizemli bir şekilde ortadan kaybolması üzerine büyük bir buhrana sürüklenir.
The Witch: A New-England Folktale (2015)
 Dahası mevsimi geçirmek için tek besin kaynakları olan ekinleri de sebepsiz yere tahrip olup, çürümüştür. Büyük kızları Thomasin'in olan bitenle ilgisi olduğunu düşünen ve onun cadı olabileceğini vurgulayan Katherine, William'ın çok sevgili kızını aileye kötülük getirmekle suçlamaktadır. Birtakım gizemli güçlerin ailesinin etrafında kol gezindiğini hisseden ve yardım çağırabileceği kimsesi olmadığı için kaderiyle baş başa kalan William, bir yandan Katherine'in söylemleri diğer yandan da ailesinin açlıkla yüzleşmek zorunda kalması sebebiyle büyük baskı altındadır. Ormanda bir şeylerin yolunda gitmediğini bilen ve oradan çocuklarını her daim uzak tutmaya çalışan kahramanımız, evlatlarını teker teker kaybetmeye başlar. Aile içerisinde şüpheler artıp paranoyak bir ortam oluştuğunda ise Thomasin ailesine ve inançlarına sadık olduğunu asla onlara ihanet etmeyeceğini söyler. Dualarının kendisi ve ailesi için yeterli olacağını düşünen William, çok geçmeden kimin haklı kimin haksız, kimin de şeytani olduğunu keşfeder...


İyi; Atmosfer ve mekan seçimlerinin üst düzey oyunculuk ve yönetmen performansıyla buluştuğu mutlaka göz atılması gereken bir gizem-gerilim filmi. Tipik dönem filmi havasını ve insanların korkuları iliklerimize kadar hissetmenizi sağlayacak cadı, büyü, sihir, şeytan gibi kavramaları yeniden başka bir bakış açısı ile irdelemenize sebep olabilecek bir yapım.
Kötü; -
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Midsommar'ı muhtemelen izlemişsinizdir ama izlemediyseniz kesinlikle öneririm.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!