Hush (2016)

Fatih Varlık
1
 Hush (2016)
Çocukluk yıllarında geçirdiği ateşli hastalık sonrasında, işitme ve konuşma yeteneğini kaybeden Maddie, yalnız yaşayan bir bayandır. Gençlik yıllarından itibaren, annesinin de etkisiyle yazarlığa ilgi duyan kahramanımız, zamanının çoğunu yeni hikayeler ve kitaplar için ayırmaktadır. 
 Hush (2016)
Gözlerden uzakta bir yaşam sürmesinden ötürü ormanlık, kırsal bir alanda yaşayan Maddie, yalnızlıktan bunaldığı zamanlarda komşusu Sarah' ın ziyaretleriyle mutlu olmaktadır. Sarah' ın dudaklarını okuyabilen ve ona yeni kitaplarından bahsetmeyi seven Maddie, dış dünyayla iletişimini telefonu ve dizüstü bilgisayarı sayesinde yapmaktadır. Her zaman olduğu gibi yine yeni hikayesine yoğunlaştığı günlerden birinde Maddie, bahçesinde maskeli bir adamın dolaştığını fark eder. Dahası elinde bıçak olan ve Maddie' i taciz etmeye başlayan bu adamın niyetinin iyi olmadığını anlamak çok zaman almayacaktır. Dehşete kapılan ve hemen polisleri aramak için telefonunu bulmaya çalışan Maddie, maskeli adamın evin elektrik ve internet hatlarını kesmesiyle büyük bir çaresizliğin içinde boğulmaya başlar. Duyma yeteneği olmadığı için düşmanını sürekli gözetlemek zorunda olan ve tek şansı olan evin içerisinde saklanmak fikrini benimseyen kahramanımız, roman yazarı kişiliği sayesinde başına gelebilecek tüm alternatifleri de sorgulamaktadır. Maskeli katil ise Maddie' nin dudaklarını okuyabildiğini bildiğinden, yüksek sesle istediği an eve girebileceğini ve kimsenin bunu engelleyeceğini dillendirmektedir. Zaman ilerledikçe gerilim tırmanması ve maskeli adamın tacizlerinin artması, Maddie' nin buhranlı bir atmosfer içerisinde sürüklenmesine sebep olur. Kendini savunmak için elinden geleni yapmaya kararlı olan Maddie, hayatta kalmak istiyorsa güçlü olması gerektiğinin farkındadır. Gece henüz yeni başlamıştır...
İyi; Absentia (2011), Oculus (2013), Before I Wake (2016) ve Ouija: Origin of Evil (2016) gibi korku- gerilim yapımlarıyla dikkat çeken başarılı yönetmen Mike Flanagan' ın bir başka filmi... Düşünsel olarak beğenimi kazanan, sürükleyici bir yapım olduğunu söyleyebilirim. Oyunculuk ve gerilimli atmosfer başlıca artılar.
Kötü; Gizem seviyesi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!