Ouija: Origin of Evil (2016)

Fatih Varlık
0
Ouija: Origin of Evil (2016)
Yıl 1965' ler, melekler şehri Los Angeles' dayız. Eşinin ölümünün ardından genç yaşta dul kalan Alice, iki kızı Doris ve Lina ile beraber borçlar ve senetler yüzünden sıkıntılı dönemler geçirmektedir. Eşinden kalan son yadigar olan evini de kaybetme riski giderek artan Alice; çeşitli aldatmacalar ve ufak tefek hilelerle fal bakıp, sözde medyumluk yaparak geçimini sağlamaktadır. 
Ouija: Origin of Evil (2016)
Konuklarını evinde ağırlayan ve kurduğu düzenek sayesinde, kızlarının da yardımıyla çeşitli gölge oyunlarıyla onları manipüle eden kahramanımız, ouija tahtası adı verilen yeni bir oyunun popülerliğinden yararlanmaya karar verir. Öte yandan evin büyük kızı Linda, annesinin düzmece işlerinden sıkılıp, zamanının çoğunu erkek arkadaşı ile geçirmektedir. Ablasının ve annesinin ilgisizliği nedeniyle babasının gidişini hala hazmedemeyen ve sıkıntılı günler yaşayan Doris ise gizemli bir arkadaş edindiğinden söz etmektedir. Annesinin aksine, ouija tahtası sayesinde ruhlarla gerçekten temas kurabildiğini söyleyen Doris, derslere ve okula olan ilgisini yitirmeye başlar. Annesiyle beraber seanslara katılan Doris, gerçekten de konukların istediği sorulara cevaplar bulabilmekte ve onları kaybettikleri yakınlarıyla son kez vedalaşabilmelerini sağlamaktadır. Bu sırada durumu fark eden ve aileye yardımcı olmak isteyen peder ise ruhlarla alay etmenin ya da onları bu tarz bir düzmecenin içine çekmenin yanlış olduğundan yakınmaktadır. Olan biteni kendi gözleriyle görmek için Alice' in konuğu olmaya karar veren peder, Doris'e yönelttiği sorular karşısında aldığı cevaplara epey şaşırır. Ancak Alice' in düşüncelerinin aksine Doris' in ruhlarla zararsız bir şekilde temas edebildiğine ikna olmamıştır. Evin geçmişini araştırmaya ve olan biteni anlamaya karar veren peder, Linda' nın da yardımıyla bir şeylerin yolunda gitmediği keşfeder. Çok geçmeden tüm aile, Doris' in arkadaş olarak nitelendirdiği ürpertici ruhlarla yüzleşmek zorunda kalacaktır...


İyi; Before I Wake (2016), Hush (2016), Oculus (2013), Absentia (2011) yapımlarından tanıdığımız ve korku-gerilim sinemasında rüştünü ispat eden Mike Flanagan' ın yönetmen koltuğunda oturması yeterince ilgi çekici. Atmosfer ve mekan seçimleri başarılı. Sürükleyici kurgu, oyunculuk ve gizem seviyesi de diğer artılar. 
Kötü; Farklı bir anlatım tarzı ve atmosfer barındırsa da klişe konu...
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!