Before I Wake (2016)

Fatih Varlık
0
Before I Wake (2016)
Jessie ve Mark çifti, minik oğullarını ihmalden kaynaklanan bir kaza sonrasında kaybetmeleriyle hezeyan dolu depresyona sürüklenirler. İlişkilerini kurtarabilmek ve yeni bir başlangıç yapabilmek için sosyal hizmetler kurumuna başvurup evlat edinmeyi düşünen kahramanlarımız, geri kalan hayatlarını derinden etkileyecek önemli bir karanın alınma aşamasındadır.
Before I Wake (2016)
 Kurum tarafından Cody isimli küçük bir erkek çocukla tanıştırılan çiftimiz, daha ilk andan itibaren sevimli görüntüsü ile kalplerini kazanan Cody'i evlat edinmeyi planlarlar. Çok geçmeden evrak işlerinin bitmesiyle Cody'i evlerine getiren genç çiftimiz, kaybettikleri oğulları Sean'ı ancak bu şekilde unutabilecekleri ve yeni bir sayfa açabileceklerini konusunda hem fikir olurlar. Minik bir kutu dışında başka eşyası olmayan Cody, aynen Jessie gibi uyku sorunları yaşamakta ve geceleri uykusunu kaçıran uyarıcı kafein içerikli ilaçlar kullanmaktadır. Aynı zamanda kelebeklerin yaşam döngülerine karşı ilgisi olan kahramanımız, kendince ufak bir koleksiyon oluşturma çabasındadır. Öte yandan Sean'ın ölümünün ardından gecelerini gözüne uyku girmeyen Jessie, kendisi gibi uykusuzluktan (Insomnia) muzdarip olan Cody'nin gelişiminin kötü etkilenmemesi için ona yardımcı olmaya çalışır. Cody'nin evdeki henüz ilk gecesinde, saatlerin ilerlemesiyle fantastik bir deneyim yaşayan ve günler sonrasında öz oğlu Sean'ı yeniden görme fırsatı yakalayan Jessie, mutluluktan havalara uçmaktadır. Olan bitenlere karşı daha çekimser yaklaşan Mark ise yaşananların rüya olduğu konusunda ısrarcıdır. Ertesi gün karanlık çökmesi ve Cody'nin odasına çekilmesiyle; benzer, fantastik bir deneyim yaşayan Mark ve Jessie, Cody'nin inanılmaz bir yeteneği olduğunu ve bu sayede uykuya daldığında hayal gücü yansımalarını gerçeğe dönüştürebildiğini düşünür. Yeniden Sean'ın kokusunu alıp, ona sıkıca sarılabilmenin mutluluğunu yaşayan genç çiftimiz, çok geçmeden her şeyin bir bedeli olduğu gibi Cody'nin ürkütücü kabuslarıyla da yüzleşmek zorunda kalırlar. Tek kurtuluş yolu ise Cody'nin kabuslarının arkasındaki gizemi çözebilmeleridir...


İyi; Klişe temaya sahip olsa da kurgusal olarak sürükleyici atmosferi ve başarılı oyunculuk performansları sayesinde göz atmanızı tavsiye edebileceğim iyi bir fantastik gerilim alternatifi. Gizem seviyesi tatminkar. Bu filmi sevenler, benzer temaya sahip Case 39 (2009) ve Orphan (2009) yapımlarını da listelerine ekleyebilirler.
Kötü; Görsel olarak daha doyurucu sahneler, daha öyküleyici bir anlatım ve efektler yapımın başarısını arttırabilirdi. Sanırım İspanyol sineması ve Hollywood arasındaki keskin farklardan biri de bu olsa gerek. 
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!