Raw (aka Grave) (2016)

Fatih Varlık
1
Raw (aka Grave) (2016)
Tamamı vejetaryenlerden oluşan bir ailenin küçük kızı olan Justine, üniversite çağına gelmesiyle birlikte aile geleneğini sürdürüp, veterinerlik okuluna kaydolur. Ablası Alexia' nın da halihazırda okumakta olduğu okulun yurduna yerleşen kahramanımız, çok geçmeden kendisini pek de alışık olmadığı bir ortamın içerisinde bulur. 
Raw (aka Grave) (2016)
Üst dönemler tarafından sürekli çaylak muamelesi gören ve tuhaf şakalara maruz kalan Justine, gecenin bir yarısı zorla uyandırılma, tavşan böbreği yeme, hayvan kanına bulanmış üniforma ile gün boyu dolaşma gibi garip ritüelleri yerine getirmek zorunda kalır. Alışma döneminde Alexia' dan yardım medet umsa da ezik gibi davranmaması hususunda fırça yemekten kurtulamaz. Anne- babasından ilk kez bu kadar uzun süre ayrılan ve yeni çevresine adapte olmakta sıkıntılar yaşayan kahramanımız, Adrien isimli eşcinsel bir üst dönem öğrencisiyle aynı odayı paylaşmaktadır. Öte yandan ilk defa et yediği ve kanla bu kadar haşır neşir olduğu için vücudunun tepkiler verdiğine şahit olan Justine, cildindeki yaralardan ve kavlayan derisinden ötürü doktora gider. Bir çeşit alerji olduğu konusunda hem fikir olsalar da sürekli açlık hissettiğini söyleyen Justine, bir çeşit dönüşümün içerisinde olduğunu düşünmektedir. Artık eskisi gibi küçük bir kız değildir ve ergenliğe girip, cinselliği yeni yeni keşfetmeye başlamıştır. Gözünün önündeki rol modeli ablası Alexia' dan etkilenen kahramanımız, süslü dekolteli kıyafetler giyip geceleri birbirinden sapkın partilere katılmaya başlar. Bir kaza sonrasında Alexia' ın kopan parmağını istemsiz ancak karşı konulamaz bir şekilde ağzına atan Justine, ilk kez yamyamlığı deneyimlemiş olur. Alexia' nın olan bitene şahit olmasıyla, durdurulmaz bir arzuya yenik düştüğünü söyleyen Justine, böylelikle deyim yerindeyse yeni limanlara yelken açmış olur. Olan bitenden çok sonraları haberdar olan anne-babası ise Alexia' nın aksine onun tek umutları olduğunu yenileyip, bunu yenebileceğini telkin ederler...

İyi; Tekinsiz atmosferi ve şaşırtıcı kurgusuyla, tipik bol kanlı bir Fransız gerilim filmi. Oyunculuk tatmin edici. Kanibalizm, feminizm, karaktersel dönüşüm ve libido gibi önermeleri işleyen, The Women (2011), Omnivoros (2013) ve Starry Eyes (2014) gibi alternatiflere de göz atabilirsiniz.
Kötü; Bazı marjinal sahnelerden ötürü genel izleyici kitlesine hitap etmeyen bir yapım olduğu uyarısını yapayım.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Bazı filmlerin incelemeleri açılmıyor.Onları nasıl açarız? Örneğin House of wax,final destination

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!