Bornless Ones (2016)

Fatih Varlık
1
Bornless Ones (2016)
Beyin felçli kardeşi Zack' e daha iyi bakım sağlayabilmek için arkadaşlarının da yardımıyla gözlerden uzakta bir kulübe satın alan Emily, bu sayede kliniğe daha rahat gidip gelebileceğini düşünür. Kız arkadaşına zor zamanlarında destek olmak için elinden geleni yapan Jesse ise yakın arkadaşı Woodrow' la beraber ufak tefek tamirat işleriyle ilgilenecektir. 
Bornless Ones (2016)
Yorucu bir araba yolculuğunun ardından uzun süredir bakımsız olduğu her halinden belli olan kulübeye yerleşen kahramanlarımız, etrafı kolaçan edip, eşyalarını yerleştirirler. Evin kötü bir mazisi olduğunu ve ev sahiplerinin kaçarcasına buradan uzaklaştıklarını düşünen gençler, pencerelerin tahtalarla kapatılmasından ve bir takım ürkütücü eşyalardan epey rahatsız olsalar da Emily' nin cesaretini kırmamak için dillendirmemeyi tercih ederler. Öte yandan evin bodrum katı başta olmak üzere pek çok yerinde, satanizmle ilgili olabileceğini düşündükleri  rahatsız edici çizimler, semboller ve metinler gözlerine çarpsa da evin eski sahiplerinin aptalca işleri deyip önemsemezler. Ne de olsa buraya arkadaşlarına destek olmak ve arta kalan zamanlarda da olabildiğince eğlenmek için gelmişlerdir. Karanlığın çökmesiyle, hunharca alkol tüketmeye başlayan kahramanlarımız, Zack' in ilaçlarını vermeyi unuturlar. Ertesi sabah uyandıklarında Zack' in ilk kez kendi kendine yürüyebildiğine ve uyarılara tepki verebildiğine şahit olan gençler, hemen doktoru çağırırlar. Doktor da onlarla aynı fikirdedir, Zack için deyim yerindeyse ufak bir mucize gerçeklemiştir. Gerekli tetkikleri yapabilmek için Zack' i hastaneye yatıran kahramanlarımız, gece saatlerinde tek başına eve dönüşüne tanık olurlar. Bir şeylerin yolunda gitmediğini hisseden Woodrow, bir an evvel burayı terk etmeleri gerektiğini söyler. Ancak ormanda bir takım şeytani güçler ortaya çıkmış ve kahramanlarımız eve hapsolmuştur. Dönen kişinin ise Zack olmadığı aşikardır. Sembolleri kullanarak çıkar yol aramaya koyulan gençler, şeytani bir güçle karşı karşıya olduklarını keşfederler. İşin kötüsü gece henüz yeni başlamıştır...

İyi; Tipik bir grup genç ve başlarından geçen olaylar temalı bir yapım. Lanetli ev konsepti ve Evil Dead vari şeytani güç önermesiyle türü sevenler için alternatif olabilir. 
Kötü; Klişelerle dolu, sürprizlerden uzak senaryosuyla vasat bir yapım. Oyunculuk ve grup dinamikleri de zayıf. 
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !