Domain (2017)

Fatih Varlık
0
Domain (2017)
Ölümcül bir virüsün hızla yayılması sonrasında, insanlık küresel bir yok oluş tehdidi yaşamaktadır. Ortadoğuda ortaya çıkan ve hava yoluyla yayılan salgının herhangi bir tedavisi olmadığı gibi yakalananlardan kurtulabilen de henüz rapor edilmemiştir.
Domain (2017)
 Survival Technologies şirketi 'domain' adını verdikleri bir güvenlik ağını tanıtarak, hayatta kalan beş yüz bir kadar insanı, yeraltından yaklaşık 10 metre kadar derinlikte bulunan bir sistem içerisinde enfeksiyona yakalanmadan, sağ salim bir şekilde tutmayı vadetmektedir. Bireysel hücreler sayesinde insani tüm ihtiyaçların karşılanabildiği domain, aynı zamanda son teknolojiyle desteklenmekte, dahası kullanıcıların sosyalleşebilmesi için ağ içerisinde bulunan rastgele seçilmiş 6 farklı kişiyle de kameralar aracılığıyla iletişim kurulabilmektedir. 
Virüsün ilk ortaya çıktığı zamanın beş yıl kadar sonrasında domain sayesinde hayatta kalmayı başaran bir grup insan, bireysel hücrelerinde rutin yaşamlarına devam etmektedir. Birbirlerine takma isimlerle hitap eden kahramanlarımız, dışarıda neler olup bittiğinden bihaber hemen yanı başlarına konulan bir monitörden gelen bilgilere bağımlı olarak günlerini geçirmektedir. Virüsün yaklaşık on dokuz yıl içerisinde tamamen yok olacağını tahmin eden sistem, domain sakinlerinin biraz ümidini kırsa da neşelerini kaçırmak için yeterli değildir. En nihayetinde virüsünden sağ kurtulabildikleri ve domain sayesinde hayatta oldukları için şanslı hisseden kahramanlarımız, ufacık bir oda içerisinde kalsalar da temiz su ve gıda gereksinimlerinin karşılanmasıyla göreceli olarak mutlu bir şekilde yaşamlarını idame ettirmektedirler. Birbirlerini sadece bir monitör yardımıyla takip edebilseler de aralarında iş bölümü yaparak, ortak bir gaye geliştirip, günün birinde virüsün tamamen temizleneceği inancını taşımaktadırlar. Aradan geçen beş yılın akabinde duygusal olarak giderek yakınlaşmaya başlayan Denver ve Phoenix, grubun ortak kararlarında ve tercihlerinde baskın olmaya başlar. Şirketin güvenlik ağına sızmayı başaran Denver, propagandaların gerçeklerle çeliştiğini keşfeder. Phoenix ise hücrelerinde güvende olmadıkları hususunda ısrar etmekte, bir şekilde çıkış yolu aramaları gerektiğinden söz etmektedir. 5 yılı aşkın süredir hücrelerinde güvenli bir şekilde yaşıyor olmalarından olsa gerek kimse vakumlu kapıyı açmaya teşebbüs dahi etmemiştir. Ancak giderek artan kuşkuları kahramanlarımız harekete geçmesi için tetikleyici olacaktır...

İyi; Post apokaliptik bir dünyada; tipik tek mekanda geçen, bilim kurgu esintileri hissedebileceğiniz bir gerilim filmi. Oyunculuk ve grup dinamikleri de vasatın üzerinde. Her ne kadar gizem seviyesini düşük bulup, kurgunun tahmin edilebilir şekilde ilerlediğini düşünsem de türü sevenlerin göz atması gereken bir alternatif.
Kötü; Daha fazla gizem öğesi içermesini beklerdim. Grubun psikolojisi de daha iyi yansıtılabilirdi. Son çeyrek çok göstere göstere geldi...
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !