Ghost Stories (2017)

Fatih Varlık
0
Ghost Stories (2017)
Ölüm ve varlığımızın silinecek olması fikri, biz insanların en büyük korkusu olmuştur. Bu yüzden bize umut veren her şeye inanırız. Bu umut, bilinenin ötesinde olsa bile...
Araştırmacı profesör Goodman, tüm kariyerini metafizik öğeleri bilimsel bir şekilde açıklamaya adamış, düzenbaz medyumlar ve üfürükçülerden haz etmeyen çalışkan bir bilim insanıdır. Hileler ve görsel manipülasyonlarla, insanların duygularını inciten palavracılarına karşı, bir tv programı yaparak gerçekleri ortaya çıkaran Goodman, aynı zamanda uğraşlarını konu edinen kitaplar da yazmaktadır.
Ghost Stories (2017)
 Günün birinde uzun yıllardır kendisinden haber alınamayan ve öldüğü düşünülen Dr. Charles' dan bir sesli kaset alan kahramanımız, büyük bir şaşkınlıkla kaydı dinlemeye koyulur. Dr. Charles, 'varoluş dehşeti' adını verdiği bir hipotez geliştirmiş, metafizik olaylar konusunda duayen olan bir isimdir. Gizemli olayları mantık çerçevesi içerisinde açıklamaya çalışan Dr.Charles, ironik bir şekilde sırra kadem basmıştır. Şimdi ise gelen kaydı dinleyen Goodman, eski idolünün sürpriz bir şekilde hayatta olduğunu ve onunla görüşmek istediğini öğrenir. Dr. Charles ile sohbet edebilme şansı yakaladığı için büyük bir heyecanla yola çıkan kahramanımız, iletilen adrese ulaştığında ne yazık ki hayal kırıklığı yaşar. Zira Dr.Charles oldukça bakımsız bir karavanda, bir başına ilgiye muhtaç şekilde yaşamaktadır. Goodman' a tüm hayata bakış açışını değiştiren üç dosyadan söz eden Dr.Charles, insanların yaşayış biçimini kökten değiştirebilecek büyük bir keşfin eşiğinde olduğunu ısrarla vurgulayarak, yardım istemektedir. Goodman' ın dosyaları teker teker inceleyip, yanılıp yanılmadığını ispat etmesini ve nihai bir sonuçla dönmesinin paha biçilemez bir değerde olduğunu telkin etmektedir. Karavandan çıkan ve dosyalara göz atmaya başlayan kahramanımız, bahsi geçen üç mistik olayı ve dönemin kayıtlarını incelemekle işe koyulur. Öncesinde bunlara benzer onlarca karanlık davayı rasyonel olarak aydınlatmasıyla övünen Goodman, vakit kaybetmeden ilk hastanın evini ziyaret etmeye karar verir. Geri dönüşü olmayan gizem dolu yolculuk başlamıştır...


İyi; Sürükleyici kurgusu ve tekinsiz atmosferiyle göz atılması gereken başarılı bir korku- gerilim filmi. Üç farklı hikayeden oluşan ve üç farklı gizemin işlendiği yapım, türü sevenlerin beğenisi kazanabilecek nitelikte. Oyunculuk ve mekan seçimleri de gayet başarılı.
Kötü; Bölümler arası geçişler biraz aceleye getirilmiş gibi. Klişelerden de epey faydalanmışlar...
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!