Aterrados (aka Terrified) (2017)

Fatih Varlık
0
Aterrados (aka Terrified) (2017)
Buenos Aires' in kenar mahallelerinden birinde, anlaşılması güç bir dizi paranormal olay yaşanmaya başlar. Birbirine komşu olan üç evde de bir takım gizemli olaylar vuku bulmakta, olayların şiddeti ise artık adli bir vakaya dönüşmüş durumdadır. Yaşananların tanığı olan ve bir şekilde sağ kurtulmayı başaran Juan, polis denetiminde ifade vermekte, olayları çözmekte yardımcı olması umulan bir grup uzman ile iş birliği yapmaktadır. 
Aterrados (aka Terrified) (2017)
Yaşananların sorumlusu olarak yan komşusu Walter' ı işaret eden kahramanımız, gece geç saatlere kadar gürültü yapmasından ve duvarlardan gelen ürpertici seslerden yakınmaktadır. Eşi Clara' nın da son dönemlerde ağır stres altında olduğunu ve mutfakta bir takım şeytani fısıltılar duyduğunu da ekler. Tüm detayları tekrar tekrar dinleyen ve bir başlangıç noktası bulabilmek için olayların yaşandığı semte gidip, olan biteni yerinde gözlemlemeye karar veren araştırmacılar vakit kaybetmeden soruşturmayı genişletirler. Üç komşu evde üç farklı hikaye olduğunu keşfeden ve bağlantı kurmak için gruplara ayrılan kahramanlarımız, daha ilk dakikadan itibaren bir şeylerin yolunda gitmediği hususunda hem fikir olurlar. Zira çeşitli yanılsamalar yaşayıp ve bir takım metafizik olaylarla yüzleşmek zorunda kalırlar. Çok geçmeden normal dışı olaylar ve ortak yaşam hakkında birçok seminer veren Dr. Albreck, kendi uzmanlık alanı içerisinde bir teori geliştirmeye başlar. Fikirlerini dedektifle paylaşan ve güvende olmadıklarını söyleyen Albreck, düşüncelerini somutlaştırmakta sıkıntılar yaşamaktadır. Her daim iç güdülerine güvenerek işini yapan dedektif ise başlarının belada olduğundan emindir. Öte yandan zaman aleyhlerine işlemeye devam etmektedir...

İyi; Özellikle ilk çeyreği oldukça ilgi çekici ve korku- gerilim sevenleri tatmin edebilecek tarzda. Kurgu sürükleyici ve bol bol korku ögelerine sahip. Gizem seviyesi ve tekinsiz atmosfer de kayda değer. Son olarak kapalı mekan sahnelerinde Silent Hill : The Room oyunundakine benzer  bir atmosfer sezdiğimi de ekleyeyim.
Kötü; Temposunu yitiren ve mantık hataları içermeye başlayan ikinci yarısı itibariyle vasat bir görünüme bürünüyor. Daha farklı bir final olabilirdi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!