Climax (2018)

Fatih Varlık
0
Climax (2018)
Farklı hayat görüşlerine ve etnik kimliklere sahip olan yirmi Fransız dansçı, gözlerden uzakta eski bir okul binasında, üç gün sürecek bir partiye davet edilirler. Dışarıdaki dondurucu soğuğa aldırış etmeyen ve en iyi bildikleri işi yaparak yani dans ederek ısınan gençler, tüm yeteneklerini göstermelerinin yanı sıra kaynaşma fırsatı da bulurlar. 
Climax (2018)
Her biri ayrı motivasyonlara sahip olmasına rağmen ortak tutkuları olan dans, müzik ve hareketli atmosferle de birleşince karşı konulamaz bir hale bürünür. Eğlencenin doruklarında gezinmeye başlayan gençler, giderek zaman kavramından uzaklaşarak kendi tarz ve figürlerini meydan okurcasına sergilerler. Danstan arta kalan zamanlarında sosyalleşen ve organizatörün ikramı olan açık büfede takılan kahramanlarımız, kana kana sangria içerek partiye yeni bir aksiyon katacaklarını düşünürler. Soluksuz ilerleyen partide giderek dengesizleşen ve tuhaf tavırlar takınan gençler, öncesinde sadece sarhoş olduklarında ısrar edip birbirlerini teskin etseler de çok geçmeden bir şeylerin yolunda gitmediği ortaya çıkar. Atmosfer ansızın değişmiş, halüsinasyonlar ve çılgınlıklarla dolu ürpertici bir hale bürünmüştür. İçlerinden bazıları müziğin ritmine kapılarak kendisini cennette gibi hissetmekteyken, bir diğer grup ise şiddetli öfke nöbetleri geçirmekte ortamı cehenneme çevirmektedir. Öte yandan birinin kendilerini zehirlemiş olabileceğini düşünen Selva, sangrianın içerisine lsd karıştırıldığından şüphelenmektedir. Bu söylemin de etkisiyle daha da agresifleşen ve saldırgan hale bürünen gençler, olan bitenin sorumlusunu bulmak için cadı avına çıkarlar. Aralarında ayık kafa kimse bulunmadığı için giderek kontrolü kaybeden ve bozulan grup dinamiklerinin de etkisiyle  şiddete başvuran kahramanlarımız, gecenin ilerleyen saatlerinde farklı kimliklere bürünürler...


İyi; İnsan ruhunun sınırlarında gezinen, tekinsiz atmosfere sahip, gerilimin giderek tırmandığı özgün bir yapım.Grup dinamikleri ve duygu geçişlerinin izleyiciye aktarımı övgüyü hak ediyor. Sinema tekniği, açılar ve görseller olarak da oldukça ilgi çekici. Bu filmi sevenlerin benzer temaya sahip Masks (2011) yapımına da göz atmalarını tavsiye ediyorum.
Kötü; Genel izleyici kitlesine hitap etmeyen, şiddet ve aşırılıklar içeren, rahatsız edici bir yapım.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Onaylıyorum!) #days=(20)

Daha iyi bir websitesi görünümü için çerezlere izin verin. Daha fazla bilgi
Ok, Go it!