The Babysitter (2017)

Fatih Varlık
0
The Babysitter (2017)
Kendi halinde içine kapanık bir çocuk olan Cole, oniki yaşını doldurmasına rağmen halen eski bebek bakıcısı ve aynı zamanda da en yakın arkadaşı olarak gördüğü Bee' siz yapamamaktadır. Ailesinin evden uzakta geçirdiği hafta sonlarında Bee' e emanet edilen kahramanımız, bu durumdan oldukça memnundur. Zira oldukça çekici, popüler ve özgüveni yüksek olan Bee, tam da Cole' un ihtiyacı olan rol modelidir. 
The Babysitter (2017)
Okulda sık sık akranlarının zorbalıklara maruz kalan, korkak olarak yaftalanan Cole, sadece Bee' nin yanında güvende hissetmektedir. Yine ailesinin evden uzakta olduğu ve Bee ile geçireceği bir gecede, erkenden uyumak yerine bakıcısının neler yaptığını gözetlemeye koyulan kahramanımız, birkaç saat içerisinde bir grup gencin evde toplanmalarını hayretle izler. Bee' nin arkadaşları oldukları her hallerinden belli olan güruh, eğlenceyi abartmakta, sanki kendi evlerindelermişcesine hoyratlık etmektedirler. Üst kattan gizlice olan biteni izlemeye devam eden Cole, neşeli başlayan gecenin devamında bol kanlı bir ritüele tanık olur. Neler olup bittiğine anlam veremeden, gördüklerinin şokunu atlatamadan yakayı ele veren kahramanımız, Bee' yi bir şey görmediği hususunda ikna etmeye çalışsa da bir türlü başarılı olamaz. Çok geçmeden şiddetin de artmasıyla işler daha da içinden çıkılamaz bir hale bürünür. Bir yolunu bularak Bee ve arkadaşlarının elinden kurtulmayı başaran kahramanımız, dışarıdan yardım bulma umuduyla  zaman kazanmaya çalışır. Ancak çocukluğundan beri gelişimini takip eden Bee' den saklanabilmek pek de kolay olmayacaktır...

İyi; Baştan sona oldukça sürükleyici, keyifle izleyebileceğiniz bir korku- komedi yapımı. Klasik tek mekan ve slasher tarzlarının karşımı bir atmosfere sahip, gerilim seviyesi olarak da fena değil. Bu filmi sevenlerin benzer tarzdaki Better Watch Out (2016) ve Summer of 84 (2018) yapımlarına da göz atmalarını tavsiye ediyorum.
Kötü; Gizem seviyesi zayıf kalan, eğlenceli olmasına karşın klişelerle dolu bir film.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !