Haunt (2019)

Fatih Varlık
0
Haunt (2019)
Cadılar bayramı gecesi kostüm partisinde bir araya gelen bir grup genç, olabildiğince eğlenerek gecenin tadını çıkarmaktadır. Yakın arkadaşı Bailey' in yoğun ısrarları üzerine partiye dahil olan Harper, her ne kadar isteksiz olup asık surat ortalarda dolaşsa da Nathan' ın ilgisi üzerine geceyi mahvetmemek için uyumlu olmaya çalışır. 
Haunt (2019)
İlerleyen saatlerde mekandan ayrılan ve arabayla amaçsızsa gezinmeye başlayan kahramanlarımız, hep birlikte yapabilecekleri bir etkinlik arayışındadır. İçlerinden birinin kaçış odası konseptinde yakınlarda bir mekan olduğunu söylemesi üzerine, internetten biraz araştırma yapıp, göz atmaya karar veren gençler yola koyulurlar. Cadılar bayramı gecesi için hem ufak bulmacalar çözebilecekleri hem de korkutucu öğelerle dolu bir meydan okuma olarak gördükleri aktiviteye, sınırsız eğlence gözüyle bakan Nathan ve arkadaşları, internette herhangi bir yorum bulunmayan yol üstünde denk geldikleri izbe bir araziye giriş yaparlar. Onları palyaço kıyafetiyle karşılayan ve her halinden tekinsiz bir izlenim veren görevli, cep telefonlarını çıkışta alabilecekleri kasaya bırakmaları isteyip, giriş kapısının anahtarını ellerine tutuşturup ortadan kaybolur. Olan bitenlere tiyatro gözüyle bakan, geyik yaparak içeri giren gençler, ilk birkaç oda boyunca ufak tefek gölge oyunları ve efektlerle dalga geçerek ilerlemeye devam ederler. Bir noktadan sonra ikiye ayrılan kahramanlarımız, ürkütücü olmasını bekledikleri serüveni pek de haz etmeden noktalama niyetindedirler. Harper' ın dahil olduğu grup içerisinden bir arkadaşlarının labirentte kaybolması üzerine bir türlü ona ulaşamayan gençler, telefonlarını da girişte bıraktıkları için geri dönmeye karar verirler. Öte yandan diğer grup kaçış odasında bir şeylerin yolunda gitmediğini düşünmeye başlamıştır. Zira ilk modüllerdeki basit oyunlar ve hilelerin aksine etrafta bir takım gölgeler dolaşmakta, korkunç maskeli kişiler çeşitli silahlarla tehditkar hareketler yapmaktadır. Öncesinde onların aktör olduklarını düşünüp endişe etmeseler de çok geçmeden büyük bir hata yaptıklarını anlarlar. Arkadaşlarından birinin yaralanması ve üstüne üstlük bir odada kapana kısılmaları gerilimi giderek tırmandırır. Eğlenceli başlayan gece dakikalar içerisinde asla görmek istemeyecekleri bir kabusa dönüşmüştür...

İyi; Tipik bir grup genç ve başlarından geçen olaylar temalı, cadılar bayramı ve kaçış odası konseptinin de dahil edilmesiyle türü sevenler için çok beklentiye girilmeden izlenilmesi gereken bir alternatif.
Kötü; Herhangi bir alt metin ya da yardımcı hikaye olmaması, klişe kurgu.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!