Todos lo saben (aka Everybody Knows) (2018)

Fatih Varlık
0
Todos lo saben (aka Everybody Knows) (2018)
Yıllar önce yeni bir hayat kurmak amacıyla Arjantin' in yollarını tutan Lauro, kız kardeşinin düğününe katılmak için Madrid kırsalındaki çocukluğunun geçtiği baba evine dönmeye karar verir. Ergenlik çağındaki kızı İrene ve minik oğlu Diego ile beraber yorucu bir yolculuğun ardından düğün evine ulaşan kahramanımız, uzun zaman sonra yeniden gördüğü ailesi ve akrabalarının içten karşılamasıyla oldukça mutlu olur. 
Todos lo saben (aka Everybody Knows) (2018)
Eşi Alejandro' nun işleri sebebiyle katılamadığını söyleyen Lauro, bir yandan kız kardeşleriyle bol bol vakit geçirirken bir yandan da yitip giden zamanın ardından iyice güçten düşen ve bakıma muhtaç kalan babasıyla ilgilenmektedir. Topraklarını satmasının pişmanlığıyla yaşayan ve ailesine hak ettiği yaşantıyı sunamamakla kederlenen yaşlı adam, kendisini alkole vermiş, içine kapanık bir şekilde sürüncemede yaşamaktadır. Öte yandan düğün hazırlıkların tamamlanmasının ardından tüm aile ve davetliler nikah için bir araya gelir. Konuklar arasında aile dostu Paco' da yer almaktadır. Lauro ve çocukları karşılayan ve iyi vakit geçirdiklerinden emin olmak isteyen Paco, bölgede üzüm bağları bulunan bir şarap üreticisidir. Kilise nikahının sona ermesinin ve tebriklerin kabul edilmesinin ardından hız kesmeden eğlenceye başlayan kahramanlarımız, gecenin geç saatlerinde yağmurun başlaması ve elektriklerin kesilmesi sonrasında büyük bir hayal kırıklığı yaşarlar. Neyse ki Paco, çevredeki nüfusu sayesinde kesintinin giderilmesini sağlar. Bu sırada Irene' nin bir süredir ortalarda olmadığını fark eden Lauro, bir süre evvel başının ağrıdığını söyleyerek dinlenmeye çekildiğini anımsar. Ancak sanki yer yarılmış ve içine girmiş gibidir, bir türlü kızına ulaşmayı başaramaz. Yaşının da etkisiyle deli dolu bir kız olan Irene' in ilgi çekmek için şaka yapıyor olabileceğini düşünse de çok geçmeden telefonuna gelen mesaj sonrasında bir şok yaşar. Kızının kaçırıldığını ve polise haber verilirse öldürüleceğini öğrenir. Üzüntüden ayakta duracak hali kalmayan kahramanımız, olan biteni ailesiyle paylaşır. Hemen civarı ve konuk listesini inceleyip, bir çıkarımda bulunmaya çalışsalar da en nihayetinde ellerinin kollarının bağlı olduğunu fark ederler. Lauro' ya destek olmak için var gücüyle uğraşan Paco, Irene' i ne pahasına olursa olsun bulacaklarına söz verir. Öte yandan polise gidip gitmemek konusunda kararın yükünü tek başına taşıyamayacağını hisseden Lauro, Alejandro' dan ilk uçakla derhal gelmesini ister. Irene' in ortadan kaybolmasının ardından saatler geçmiştir ve tüm aile onu kurtarabilmek için olabildiğince çabalamaktadır. Zamanla sinirlerin de gerilemesinin etkisiyle bir takım suçlamalar ve aile sırları ortaya çıkmaya başlar. Kahramanlarımız geçmişleriyle yüzleşmeleri gerekmektedir...

İyi; Oyuncu performansları, sahne geçişleri,sinematikler ve kurgu olarak göz atılması gereken başarılı bir dram- gerilim filmi. Gizem seviyesi de tatminkar.
Kötü; Durağan sahnelere sahip uzun bir yapım olduğu için zaman zaman sıkıcı gelebilir. 
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!