Strange But True (2019)

Fatih Varlık
0
Strange But True (2019)
Ronnie' nin trajedik bir trafik kazasında ölmesinin ardından uzun zaman geçmesine rağmen, oğlunun yasını tutmayı sürdüren Charlene, depresif bir yaşantı sürdürmektedir. Ronnie' nin kaybı yetmezmiş gibi daha bunun üstesinden gelememişken, eşi Richard' ın da kendisini genç bir bayanla aldatması ve onun peşinden gidip evi terk etmesiyle sarsılan kahramanımız, bir diğer oğlu olan Philip ile bir başına kalır.
Strange But True (2019)
Şüphesiz Ronnie' nin kaybının ardından, kardeşine sahip çıkamadığı için suçlamalardan payına düşeni alan Philip, annesiyle hiç bir zaman eskisi gibi samimi ve arkadaşça olmayı başaramaz. Atlattığı bir kazanın ardından koltuk değneklerine mahkum olduğu için de evde kapana kısılmış bir hayat sürdüren kahramanımız, günün birinde kapıda beliren bir davetsiz misafir sayesinde yeniden geçmişin gölgesinden sıyrılıp silkelenmeye başlar. Ronnie' nin evlilik hazırlığı yaptığı kız arkadaşı Melissa ansızın çat kapı gelmiştir. Dahası karnı burnunda gebeliğinin son aşamalarındadır. Şüphesiz oğlunun ölümünün ardından Melissa' nın adını işitmek bir yana onu bu halde karşısında gördüğünde büyük bir şok yaşayan Charlene, geçen beş uzun senenin ardından onu buraya hangi rüzgarın sürüklediğini sorgular. Annesinin aksine Melissa' ya karşı saldırgan bir tavır takınmayan ve onu dinlemekten yana olan Philip ise duydukları sonrasında şaşkınlığını gizleyemez. Ronnie' nin bebeğini taşıdığını söyleyen Melissa, bunu bilmeye hakları olduğunu düşündüğü için onları rahatsız ettiğini söyler. Olan bitene anlam veremeyen ve şüpheyle yaklaşan Philip, kendisi kadar sakin kalamayan annesinin Melissa' dan hezeyanlarını kendine saklayıp, derhal evi terk etmesini istediğine şahit olur. Neyse ki Melissa gitmeden önce telefon numarasını alan ve işin aslını öğrenmeye kararlı olan Philip, Ronnie' nin ölümü sonrasında geçen zamanda ortak arkadaşları aracılığıyla Melissa'nın neler yaptığını araştırmaya başlar. Hatta ipuçlarını takip ederek bir medyumdan dahi yardım alır. Çok geçmeden, travmatik kazanın ardından ailesinin terk ettiğini ve koruyucu aile olarak gördüğü yaşlı bir çiftin arazisinde ufak bir kulübede tek başına yaşadığını öğrenir. Şüphelerini gidermek için Melissa' yı ziyaret etmeyi planlayan kahramanımız, mantığına oturtamadığı eksik parçaların peşine düşer. Öte yandan Charlene ise Melissa' nın gerçek niyetini öğrenmeye çalışırken, bir takım aile sırlarıyla yüzleşmek zorunda kalır...

İyi; John Searles imzalı 'Strange But True' romanının bir uyarlaması olan yapımın; oyunculuk, atmosfer ve kurgu olarak beklentimin üstünde çıktığını söylemeliyim. İyi bir hikaye barındıran, gizem seviyesi olarak da tatminkar, dram yönüyle de öne çıkan, sürükleyici bir gerilim filmi.
Kötü; Son çeyrek biraz aceleye gelmiş gibi, daha vurucu bir şekilde kurgulanabilirdi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !