Tabernacle 101 (2019)

Fatih Varlık
0
Tabernacle 101 (2019)
Paranormal ve metafizik olayları araştıran, bilimsel kanıtlar sunarak olan bitenleri blog siteleri üzerinden izleyicileriyle paylaşan Sarah- Frank çifti, şüpheci kimliklerinin yanı sıra takipçileri tarafından ateist olarak da anılmaktadırlar. Dini inançlara mesafeli olan kahramanlarımız; kimsenin gidip görmeye cesaret edemediği metruk yerlerde yayınlar yapmakta; hayalet, kötü ruh gibi ihbarları yerinde incelemektedir.
Tabernacle 101 (2019)
Aynı zamanda bilim insanı olan Sarah' ın kobay hayvanlar üzerinde geliştirdiği ampirik bir serum sayesinde, deney hayvanlarının kısa bir süre ölü kalıp, yeniden canlanmasını kendi gözleriyle gören Frank, delice bir heyecan duymaya başlar. Nihayetinde blogu için süper bir video çekebileceğini düşünen kahramanımız, bizzat denek olmak için gönüllü olur. Her ne kadar serum henüz insanlar üzerinde denenmemiş olsa da teknik olarak aynı tepkiyi beklediğini söyleyen Sarah, arkadaşının yoğun ısrarlarına boyun eğmek zorunda kalır. Takipçileriyle bir bağlantı paylaşıp, yarım saat sonra kameraların önünde can vereceğini ve sonrasında mucizevi bir serum sayesinde hayata dönmeyi umduğunu söyleyen Frank, bu sayede cansız kaldığı dakikalar içerisinde sıklıkla dalga geçtiği öteki dünyanın da olup olmadığını ispatlayabileceğini düşünür. Tüm hazırlıkların tamamlanması ve saatin gelip çatması üzerine serum enjekte edilir. Ne yazık ki kısa bir süre sonra deney kontrolden çıkmaya başlar. Frank bir şekilde hayata dönmeyi başarır ancak yolunda gitmeyen bir şeyler vardır. Çok yorgun olduğunu söyleyerek dinlenmeye çekilen kahramanımız, korkutucu halüsinasyonlar ve kabuslarla dolu bir gece geçirir. Arkadaşını rahatlatmak için serumun kimyasal içeriğinin bu tarz etkilere sebep olabileceğini anlatan ve birkaç güne kalmaz eski sağlığına kavuşacağına söyleyen Sarah, bol bol dinlenmesini tembihler. Ancak ruh hali giderek kötüye gitmeye başlayan Frank, zamanında blogunda sahtekar olarak ifşa ettiği eski bir medyumdan yardım alabileceğini düşünür. Meredith sürprizlerle dolu enteresan bir karakterdir...


İyi; Gizem seviyesi ve atmosfer olarak ilgi çekici, ortalama bir fantastik korku filmi.
Kötü; Düşük bütçeli bir yapım olduğundan ötürü görsel efektler ve sinematikler beklentinin altında kalıyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!