Zombieland: Double Tap (2019)

Fatih Varlık
0
Zombieland: Double Tap (2019)
Columbus, Tallahassee, Wichita ve Little Rock ilk filmdeki maceranın ardından sayıları ve yetenekleri giderek artan zombilerden sakınabilecekleri, korunaklı bir ev arayışındadırlar. Bu kez hedefi yüksek tutan kahramanlarımız, beyaz sarayı gözlerine kestirirler...
Zombieland: Double Tap (2019)
Beyaz saraya yerleştikten sonra nispeten rutine binen, heyecandan uzak bir yaşam süren kahramanlarımız, uzun süre sonra ilk kez kendilerini normal hissetmeye başlarlar. Ancak fazlaca sıkıcı gelmeye başlayan ortam, giderek izole edildiğini düşünen Little Rock' un tanıştığı bir gençle eve terk etmesine sebep olur. Üstelik sadece uyduruk bir not bırakıp, arkasına bile bakmadan çekip gitmiştir. Zombilerle dolu bir evrende kız kardeşinin, pasifist bir hippi ile ortadan kaybolmasına mani olmadığı için kendisini suçlayan Wichita, kankalarının da koşulsuz desteği ile yeniden yollara düşmeyi planlar. Ancak bu sefer durum farklıdır, zira zombiler de geçen sürede evrimleşmiş; hız kazanıp, daha çevik bir forma dönüşmüştür. Yol boyunca karşılarına çıkan türlü macerayı sağ salim atlatıp, zombi sürülerinden bir şekilde uzak durmayı başarsalar da Little Rock' un güvende olup olmadığına şüpheyle bakan kahramanlarımız, ipuçlarını izleyerek takibi sürdürürler. Öte yandan çat kapı ortaya çıkan bazı enteresan simalar da Columbus ve arkadaşlarına eşlik eder. Uzun süren yolculuğun ardından en nihayetinde Little Rock' ın izini bulmayı başaran kahramanlarımız kendilerini, Babylon olarak tanımlayan bir komünitenin içinde bulur. Görünüşte her şey iyi ve hoş olsa da çok geçmeden başlarının belada olduğunu ortaya çıkar...


İyi; Serinin ilk filmi olan ve yayımlandığı dönem epey ses getiren Zombieland (2009)' dan tam 10 yıl sonra vizyona giren devam filmi, yine benzer atmosfere ve kurgu dinamiklerine sahip, başarılı bir korku- komedi alternatifi. 
Kötü; Yeni bir hikaye olmadığından ilk filmin kopyasıymış hissiyatı veriyor. Yardımcı karakterlerin gelişimi ve katkısı zayıf kalmış.Yer yer sıkıcı sahneler de sahip.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!