Countdown (2019)

Fatih Varlık
0
Countdown (2019)
Özel bir hastanede hemşire olarak çalışan Quinn, hastalardan birinin (Evan) bahsetmesi üzerine kişilerin ne zaman öleceğini tahmin eden 'countdown' isimli uygulamadan haberdar olur. Kız arkadaşının da aynı uygulamayı kullandığını ve tam da uygulamanın öngördüğü zamanda talihsiz bir şekilde can verdiğini anlatan Evan, programı göstererek, kendisinin de çok az zamanı kaldığını depresif bir tavırla dillendirir. Hastasını yüreklendirmek için olan bitenlerin rastlantı olabileceğini telkin eden kahramanımız, bir yandan da merakına yenik düşerek uygulamayı telefonuna indirir. 
Countdown (2019)
Uygulamayı kurduktan sonra sadece üç günü kaldığını öğrenen Quinn, bunun bir deli saçması olduğuna tamamen ikna olup, programı telefonundan kaldırmaya çalışır. Ancak türlü yollar denemesine rağmen bir türlü 'countdown' yazılımını silemeyen kahramanımız, lokal bir elektronikçiden destek almayı dahi düşünür. Öte yandan hastaneye geri döndüğünde Evan' in tuhaf bir şekilde öldüğünü öğrenen Quinn, uygulamanın da sadece 2 günü kaldığı bildirimde bulunması üzerine, kendi hayatından giderek endişe duymaya başlar. Tamamen yeni bir hat ve cep telefonu almayı planlayan kahramanımız, Matt isimli aynı uygulamayı indirme yanılgısına düşmüş bir başka gençle tanışır. Göründüğü kadarıyla Matt' in de çok az zamanı kalmıştır. Üstelik her ikisi de halüsinasyonlar görmekte, gündüz vakti bile gizemli bir varlığın peşlerinde olduğunu hissetmektedirler. Kader birliği yapmaya karar veren gençler, yazılımın perde arkasında kimin olduğunu ya da nasıl çalıştığını anlayabilirlerse hayatta kalam şanslarını arttırabileceklerini umarlar. Bunun şeytani bir şey ya da  ölümcül bir lanet olabileceğini hususunda kafa yoran Quinn, belki de bir din adamından yardım almaları gerektiği hususunda ısrarcıdır. Öte yandan yaşamak için artık sadece birkaç saatleri kalmıştır...


İyi; Sürükleyici kurgusu ve zaman zaman artan gerilim seviyesiyle, fazla beklentiye girmeden göz atılabilir bir alternatif. Final Destination vari bir konsepte sahip, görsel efektler de fena değil...
Kötü; Alt metin ya da zekice önermeler barındırmayan; klişelerle dolu, tahmin edilebilir, ortalama bir korku-gerilim filmi.
Editör'ün Puanı

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !