Harpoon (2019)

Fatih Varlık
0
Harpoon (2019)
Aristo, üç çeşit arkadaşlık olduğunu söylemiştir. Birincisi fayda arkadaşlığı, sen ve bir şekilde sana yararlı birisi arasında olur. İş arkadaşlıkları ya da meslektaşlar gibi. İkincisi keyif arkadaşlığı, tarafların birlikte olmaktan keyif almalarıyla oluşur. Üçüncüsü ise karşılıklı saf saygı ve hayranlık üzerine kurulan, geliştirmesi daha yavaş ancak çok daha kalıcı olandır...
Harpoon (2019)
Üç yakın arkadaş bir yanlış anlaşılmayı telafi etmek ve ilişkilerini rayına sokmak üzere gözlerden uzakta keyifli vakit geçirmek için yatla denize açılmaya karar verirler. Çocukluğundan beri gergin ve agresif olarak bilinen Richard, arkadaşlarının tekrardan gönlünü kazanabilmek için tüm geziye sponsor olacağını söyler. Baba parasıyla her daim rahat bir yaşantı sürmüş olan Richard, zaman zaman öfke patlamaları yaşamakta, en yakın arkadaşı olarak gördüğü Jonah, frene basmasına ve sakinleşmesine yardımcı olmaktadır. Öte yandan büyük bir trajedi sonrasında ailesini kaybeden Jonah ise henüz matemini bile tamamlamaya fırsat bulamadan, ailesinden kalan borç yüküyle boğuşmaya başlar. İki erkek arasında genelde hakem rolünü üstlenen aynı zamanda Richard' ın da kız arkadaşı olan Sasha ise kimi zaman anaç kimi zamansa başına buyruk hareket etmesiyle grubun denge unsurunu oluşturmaktadır. 
Richard' ın jesti üzerine bir araya gelen kahramanlarımız, kimselerin onları rahatsız edemeyecekleri kadar yol alıp, sakin bir yere demir atarlar. Teknolojiden ve şehir yaşantısından uzaklaştıkları için problemlerini çözüp, arkadaşlıklarını onarabilecek bol bol vakitleri vardır. Ancak konu dönüp dolaşıp yeniden aralarındaki ikircikli ilişki ve yanlış anlaşılmaya neyin yol açtığını tespit etmeye gelir. Birbirlerini suçlamaya meyleden gençler, giderek tırmanan öfkelerine hakim olamamaya ve tekrardan sürtüşmeye başlarlar. Aksilik ya tam da geri dönmeye karar verdiklerinde yatın çalışmadığını fark ederler. Dahası günübirlik bir gezi için yanlarına sınırlı yiyecek ve içecek alan kahramanlarımız, telsizle de kimselere ulaşamazlar. Öte yandan hava kararmakta, kamaradaki tansiyon giderek artmaktadır...


İyi; Sürükleyici bir tempoda ilerleyen, diyaloglar ve kurgu olarak göz atılabilir, korku-komedi yanı sıra gerilim seviyesinin de kayda değer olduğu başarılı bir alternatif. Bu filmi sevenler konsept olarak benzer olan Donkey Punch (2008) yapımını da şans verebilirler.
Kötü; Birkaç tarz arasında gidip gelen, her şeyden az az ama hiçbir şeyden tam olmayan düşük beklenti ile izlenilmesi gereken bir yapım.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !