Nieve negra (aka Black Snow) (2017)

Fatih Varlık
0
Nieve negra (aka Black Snow) (2017)
Babasının ölüm haberinin ardından hamile eşi Laura ile beraber baba ocağının yolunu tutan Marcos, uzun yıllardır görüşmediği kardeşleri Sabrina ve Salvador' u da göreceği için ekstra gergin ve endişelidir. Babasının son arzusunu yerine getirip, küllerini Juan' ın yanına gömmeye kararlı olan kahramanımız, işleri yoluna koymayı planlar.
Nieve negra (aka Black Snow) (2017)
Uzun bir yolculuğun ardından babasının karlarla kaplı, ormanlık alandaki arazisine ulaşmayı başaran Marcos, eşi Laura' nın da sağlık durumunu göz önüne alarak bir an evvel sorumluluklarını yerine getirip, evine dönmeyi umar. Uzun yıllar sonra çocukluğunun geçtiği kasabaya ayak basan kahramanımız, bir yandan da tedavisi için hastanede kalan kız kardeşi Sabrina' yı da ziyaret etmeyi ihmal etmez. Aynı günün akşamı asık suratlı ağabeyi Salvador tarafından soğuk ve mesafeli bir şekilde karşılanan Marcos, buraya gelmekteki tek amacının babasının vasiyetini yerine getirmek olduğunu söyleyerek ortamı yatıştırmaya çalışır. Juan' ın başına gelen elim kazanın sonrasında evi terk ettiği ve uzun yıllar boyunca ortaya çıkmayıp, arayıp sormadığı için kendisini suçlu hissettiğini anlatıp, geçmişe sünger çekmenin zamanının geldiğini anımsatır. Özellikle babasının geçmişte ona karşı gösterdiği sert tutumdan ötürü yalnızca çaresiz bir izleyici olarak kalmanın pişmanlıklarını da dile getirir. Ancak anlattıkları pek de Salvador' un pek de umrunda değil gibidir. Zira sohbet arasında Laura' nın gebeliğinden ötürü paraya ihtiyaçları olduğunu sık sık vurgulamaları, babalarından kalan arazinin yasal mirasçıları olarak paylarını istemeleri Salvador' un iyiden iyiye gerilmesine sebep olur. Daha kardeşi Juan' ın mezarının nerede olduğundan bihaber olan Marcos' un yıllar sonra kendi çıkarları için buraya döndüğünden adı gibi emin olan Salvador, ona mezarın yerini göstereceğini işi bittikten sonra ise derhal arazisini terk etmesini ister. Öte yandan Juan' a neler olduğunu sorgulamaya başlayan Laura, kardeşleri birbirine düşürebilecek kadar nasıl bir felaketin yaşandığını öğrenmeye karar verir. Çok geçmeden ipuçlarını takip ederek geçmişin karanlık sırlarına yelken açar...


İyi; İlk yarısı itibariyle durağan bir izlenim verse de gerilimin giderek tırmandığı ikinci yarısıyla ilgi çekici; gizem seviyesi tatminkar, başarılı bir dram- gerilim filmi. Oyunculuk ve atmosfer olarak da göz atılması gereken bir alternatif.
Kötü; Karakter gelişimleri ve kardeşler arasındaki çatışma üzerinde daha fazla durulabilirmiş...
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!