Hogar (aka The Occupant) (2020)

Fatih Varlık
0
Hogar (aka The Occupant) (2020)
Javier, geçmişte yaptığı reklam kampanyaları ile epey ses getirmiş, kariyerinde tepeleri görmüş başarılı bir yöneticidir. Portföyünde bulunan ve sektördeki hemen herkesin aşina olduğu kampanyalarla bir döneme damgasını vuran kahramanımız, geçen senelerin ardından rüzgarın tersine dönmeye başlaması sonrasında işini kaybetmek zorunda kalır. Öncesinde bunun kısa bir geçiş dönemi olacağını ve yeniden kolaylıkla iş bulabileceğini düşünen Javier, ardı ardına kapıların yüzüne kapanması sonrasında depresif bir yaşantıya sürüklenir.
Hogar (aka The Occupant) (2020)
Portföy çantasını ve öz geçmişini yanına alarak, her yeni başvuru için umutla yola çıkan Javier, birbiri ardına aldığı ret cevapları sonrasında kendine güvenini kaybetmeye başlar. Hemen her görüşmede geçmişte yaptığı işler takdir edilse de artık demode oldukları ve yaşının da ilerlemiş olması yüzüne vurulur. Öte yandan evde ise eşi Marga ile problemler yaşamaya başlayan kahramanımız, çok geçmeden borçlarını kapatabilmek için oturdukları lüks evi boşaltıp, ailesiyle beraber kenar mahalledeki bir apartman dairesine taşınmak zorunda kalır. Dahası alıştığı konforlu yaşamı ve eskiden hiç de problem olmayan pahalı zevklerini birer birer terk etmek zorunda kalan Javier, bir yandan da eski evine taşınan Thomas ve Lara çiftini saplantılı bir şekilde göz hapsine alır. Ekonomik ve statüsel olarak çöküşünün sorumlusu olarak, satmak zorunda kaldığı eski evine taşınan genç ve başarılı Thomas' ı sorumlu tutan Javier, adım adım takip ettiği rakibini iyiden iyiye irdeler. Thomas' ın eve giriş- çıkış saatlerinden, nerde çalıştığına ve işten sonra neler yaptığına kadar her şeyi takip eden kahramanımız, artık karşılayamayacağı lüks hayatı yeniden deneyimleyebilmek için şeytani bir planı uygulamaya girişir. Öte yandan kendisine dostça yaklaşan Javier' i sempatik ve aklı başında biri olarak gören Thomas, bazı sorunlarını aşmadan ona yardımcı olabileceğini söyler. Javier, çok geçmeden Thomas' ın eşi Lara ile de tanışır...

İyi; Ağır tempoda ilerleyen ancak arka plandaki gerilimi seyirciye aktarmada epey başarılı olan yapım, sürükleyici kurgusu ve oyuncu performanslarıyla göz atılması gereken bir alternatif. Sürpriz faktörü ve ilgi uyandıran senaryo diğer artılar...
Kötü; Baştan sona kurgusal anlamda doğrusal bir şekilde ilerliyor, biraz flashback geçişler ya da bir tık gizem seviyesi filmi bir üst segmente taşıyabilirmiş.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!