Spell (2020)

Fatih Varlık
0

Spell (2020)
Uzun yıllardır görmediği babasının vefat haberini alan Marquis, ailesini de yanına alarak Appalachia kırsalına güneyine bir uçuş planlar. Bazı aksilikler sonrasında havanın da kararmasıyla birlikte yerle görüşünü kaybeden kahramanımız, fırtına bulutlarının da belirmesiyle dağlık arazili bir coğrafyada uçağın kontrolünü yitirir. Ayağından ciddi şekilde sakatlanmış, üstü başı yara bereli bir halde izbe bir tavan arası odada uyanan kahramanız, neler olup bittiğinden habersiz, eşi ve çocuklarından ayrı düşmüştür.
Spell (2020)
Gücünü toparlayıp, yataktan kalkmak için biçare hamleler yapsa da bir türlü doğrulamayan Marquis, kapıda beliren ve kendisini Eloise olarak tanıtan yaşlı bir kadınla karşılaşır. Eloise, ona çok iyi baktıklarını söyleyerek uslu durmasını istemektedir. Eşine ve çocuklarına ne olduğunu öğrenmek isteyen Marquis, ne kadar çabalarsa çabalasın bir türlü inatçı yaşlı kadının ağzından laf almayı başaramaz. Eloise' nin tek bahsettiği Boogity adı verilen kendi yaptığı oyuncaklarıdır. Boogityler sayesinde gücünün bir sınırı olmadığını anlatan yaşlı kadın bir yandan da artık Marquis' in de bir boogitysini yapacağını dillendirmektedir. Eloise' nin tuhaflıklarından ve anlattıklarından yola çıkarak bunun bir çeşit Hoodoo figürü olduğunu düşünen Marquis, başının ciddi şekilde belada olduğunu hissetmeye başlar. Hafiften gücünü topladıkça pencereden etrafı keşfetmeye başlayan kahramanımız, hayal meyal uçak kazasını ve sonrasında kasabaya getirilişini de anımsar. İlk bakışta kasabada modernite adına hiçbir şey göze çarpmamakta, Eloise' nin dediklerini uygulayan yerel bir kabile şeklinde örgütlenmiş kasabalılar işleri yürütmektedir. Eloise'nin hazırladığı yemekler sayesinde iştahını ve eski gücünü kazanmaya başlayan Marquis, bir yandan da ailesini soruşturmaya devam etmektedir. Kanlı ayın yükselişine sadece birkaç gecenin kaldığını vurgulayan Eloise ise büyük bir ritüelin habercisidir...


İyi; Hikâye ve senaryo anlamında zayıf bir yapım olsa da büyü temalı korku- gerilim severler için hızlı tüketilebilecek bir alternatif olabilir. Mekân seçimleri ve atmosfer olarak da fena değil.
Kötü; Klişelerle dolu, gizem olarak zayıf, herhangi bir zekâ parıltısına rastlamadığım, büyük bir beklentiyle izlenilmemesi gereken vasat bir yapım.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!