Come True (2020)

Fatih Varlık
0

Come True (2020) 
Uykuyla başı belada olan Sarah; içine kapanık, asosyal bir genç kızdır. Geceleri sürekli kabuslar görmesinden sebep; derin uykuya hasret kalan, günden güne halsiz düşen kahramanımız, depresif bir yaşantı sürmektedir. Ailesiyle sorunlar yaşamasının yanı sıra, okulda da pek arkadaşı olmayan Sarah, gün boyu ayık gezebilmek için bol bol kahve içtiği kafeteryaların birinde karşısına çıkan broşürü incelemeye başlar. El ilanında yapılacak bir uyku araştırmasında, katılımcılara dolgun bir ücret vadedilmektedir. Hemen eşyalarını toplayıp, gönüllü olmak için görüşmeye giden Sarah, tüm yaşantısını farklı bir perspektiften görebileceği yeni bir deneyimin arifesindedir.
Come True (2020)
Bir grup bilim insanı tarafından araştırma merkezinde konuk edilen Sarah, kendisiyle birlikte toplam altı deneğin olduğu bilgisini edinir. Tek yapmaları gereken iki aylık bir süreç boyunca her gece tesise gelip, direktifleri uygulayarak, derin bir uyku çekmektedir. Özel olarak tasarlanmış bir başlık ile beyin dalgalarının inceleneceğini öğrenen denekler, ertesi günün gecesine kadar rutin hayatlarına da devam edebilecektir. Deneklerden bazılarının açıkça dillendirdiği gibi yattıkları yerden para kazanma tecrübesi haliyle cazip görünmektedir.
Tesiste geçirdiği ilk gecenin ardından derin bir uyku çeken ve ertesi sabah bir dizi soruya maruz kalan Sarah, kendisine gösterilen bir düzine görsele bir anlam veremese de deneye devam etmek istediğini söyleyerek, gece yeniden dönmek üzere mekandan ayrılır. Paradan ziyade araştırmacıların bir şekilde uyku soruna çözüm üretebileceği umuduyla motive olan Sarah, bir yandan da deneyin başındaki kişi olan Dr. Myer' in neyin peşinde olduğuna ilişkin fikir yürütmektedir. Tesiste geçirdiği birkaç gecenin sonrasında araştırma ekibinden Jeremy' i sıkıştırarak neler olup bittiğini anlamaya çalışan kahramanımız, kabuslarının daha da şiddetlendiğini söyleyerek, bir açıklama bekler. Ancak Jeremy, entellektüel görüntüsünün ardında Dr. Myer' in de ötesinde kendi ajandasını takip eden, bağımsız takılan bir araştırıcı izlenimi vermektedir. Öte yandan son uyku seansının ortalarında büyük bir panik atak krizi yaşayan Sarah, sinirlerine hakim olamayıp, çalışmayı yarıda bırakmaya niyetlenir. Tüm bu kameralar, gözetleme cihazları ve ardı arkası kesilmeyen mülakatlar halihazırda canını epeyce sıkmıştır. Jeremy ise son bir şans istemektedir...

İyi; Düşük tempoda ilerleyen bir yapım olmasına rağmen; oyunculuk, atmosfer ve gizem seviyesi olarak başarılı bulduğum, göz atılması gereken bir alternatif. Esasında antropolojik korku ekseninde devam etse, daha da üst düzey bir yapıma evrilebilirmiş.
Kötü; Ağır ilerleyen senaryo, filmin süresi de göz önüne alındığında zaman zaman sıkıcı bir hale bürünebiliyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !