La isla mínima (Marshland) (2014)

Fatih Varlık
0

La isla mínima (Marshland) (2014)
Yıl 1980'ler, İspanya'nın Endülüs bölgesinde iki genç kızın ansızın ortadan kaybolması sonrasında merkezden gönderilen iki dedektif Juan ve Pedro, vakayı çözmekle yetkilendirilir. Pedro henüz kariyerinin başlarında genç bir polis memuruyken, Juan ise uzun yıllar hizmet vermiş oldukça deneyimli, sezgileri yüksek bir dedektiftir. Gerek yaş itibariyle gerekse siyasi yönelimleriyle epeyce farklılık arz eden ikilimiz, aynı zamanda olayları çözmede takip ettikleri farklı metodolojilerle de ayrışmaktadır.
La isla mínima (Marshland) (2014)
Kasabada hasat mevsimin yaklaşması ve mevsimlik işçilerin de gelmesiyle beraber samanlıkta iğne aramak misali kaotik bir atmosferde soruşturmayı yürüten ikilimiz, uçsuz bucaksız bir arazide kaybolan kızların izini sürmektedir. Lokal polislerin umursamaz tavırları ve iş birliğine yanaşmamalarından ötürü deyim yerindeyse bir başlarına kalan dedektifler, kızların ailesine odaklanarak ipuçları edinebilmeyi umut ederler. Davayı yakından incelemek için civarda ucuz bir otel kiralayan kahramanlarımız, bir yandan da kasabalılarla aynı havayı soluyarak onların umutsuz, pejmürde yaşantılarına da şahit olurlar. Daha evvel de işsizlik ve sıkıcı yaşantıdan ötürü kasabayı terk etmeye niyetlenen kızlardan haberdar olan ikilimiz, soruşturma derinleştikçe farklı detaylarla sarsılır. Kızlara ölü ya da diri bir şekilde ulaşmak için var güçleriyle çabalayan kahramanlarımız, kasabalıların ve lokal işçilerin gönülsüz tavırlarından ötürü kovuşturmada bir türlü aşama katedemezler. En nihayetinde yağmurların başlaması ve bataklığın suyla dolmasıyla birtakım ipuçlarına erişme şansı yakalayan Juan ve Pedro, olayın cinayete evrilmesiyle tahkikatin yeni bir boyuta geçişine tanık olurlar. Sürpriz faktörlerinin de işin içine girmesiyle, şanslarının döndüğünü hisseden kahramanlarımız, çok geçmeden aradıkları şüpheliye ulaşırlar. Ancak edinilen yeni bilgiler soruşturmanın çok daha komplike bir hale bürünmesinden öteye geçememektedir. Gerilim giderek tırmanırken, bir yandan da birbirlerini ve çalışma metotlarını daha iyi gözlemlemeye başlayan ikilimiz, sezgileriyle tünelin sonundaki ışığı bulmayı umut ederler...


İyi; Ağır tempoda ilerleyen, daha çok atmosferik bir polisiye gerilim olan 'Marshland', True Dedective dizisini sevenlerin daha çok ilgi duyabileceği bir alternatif. Oyunculuk, mekân seçimleri, gizem seviyesi, soundtrackler ve hikaye olarak da tatmin edici.
Kötü; Temposuz, ağır ilerleyen senaryo herkese hitap etmeyebilir.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !