El autor (2017)

Fatih Varlık
1

El autor (2017)
Alvaro; sıkıcı bir hayat süren, boş zamanlarında hobi olarak edebiyat ve yazım teknikleri kursları alan, lokal bir noterde çalışan, orta yaşlı bir adamdır. Yeni hikayeler yazmaya ve yazdıklarını çevresindekilere okutmaya oldukça istekli olan kahramanımız, kurstaki eğitmenleri ve iş arkadaşları tarafından, hayal gücünden uzak, sıkıcı metinler yazdığı için eleştirilere maruz kalmaktadır.
El autor (2017)
Özel hayatından da tatmin olamayan ve depresif günler geçiren Alvaro, yazdığı ilk romanla şaşırtıcı bir şekilde şöhreti yakalayan eşi Amanda' nın son dönemlerdeki değişiminden ve sadakatsizliğinden dem vurmaktadır. Amanda' yı edebi değeri olmayan, genel okuyucu kitlesine oynayan metinler yazmakla suçlar ve akabinde kendisini kanıtlayabileceği gerçek bir edebi eser oluşturabilmek için kolları sıvazlamaya karar verir. Kurs hocasının gerçek hayattan bir şeyleri gözlemleyip, canlı metinler yazmasını tenkit etmesi üzerine derin düşüncelere dalan Alvaro, radikal kararların eşiğindedir. İkircikli bir ilişkisinin olduğu eşi Amanda' dan uzaklaşmayı kafasına koyan kahramanımız, çok geçmeden noterdeki rutin işinden de ayrılmayı göze alarak, inzivaya çekilmeye niyetlenir. Kaliteli bir metnin ancak ve ancak onun için gerçekten çabalayan ve her şeyini feda etmeye hazır biri tarafından kaleme alınabileceğine yürekten inanmaktadır. Pejmürde bir semtte bir apartman dairesi kiralayarak tüm zamanını yazıp çizmeye adayan Alvaro, bir masa ve bilgisayar dışında hiçbir objeye yer vermediği salonunda ilham perisinin geleceğini anı beklemektedir. Ancak bir türlü ne yazacağına ve hikayesini nasıl kurgulayacağına yön veremeyen kahramanımız, çok geçmeden gürültülü bina sakinlerini gözlemlemeye ve onlar hakkında bir şeyler karalayarak işe başlamaya karar verir. Etrafı kolaçan edip, komşularını tanımaya başladıkça gerçekten de ilgi çekici karakterlere sahip olduklarını keşfeder. Sapık bir kapıcısı, Meksikalı göçmen bir aile ve üst katta yalnız başına yaşayan, suratı sürekli asık yaşlı bir komşusu vardır. Bina sakinleri ve gündelik problemleri üzerine yazmaya başlayan Alvaro, deyim yerindeyse klavyenin başından kalkmadan, saatlerce yazdıkça yazar. Hikayesini kurs eğitmenine gösteren kahramanımız, yazdıklarının gerçekten de ilgi çekici olduğu hususunda övgüler almayı başarır. Ancak karakter gelişimlerinin nasıl olacağı ve sonrasında neler kurguladığı konusunda da sorulara maruz kalır. Metnini canlı tutup, daha fazlasını yazabilmesi için komşularının en büyük sırlarını öğrenmeye niyetlenen Alvaro, en nihayetinde hayalini kurduğu romanı ortaya çıkaracağından emindir...


İyi; İlgi çekici kurgusu ve sürükleyici hikayesiyle göz atılması gereken başarılı bir İspanyol filmi. Oyunculuk, atmosfer ve konsept olarak da başarılı.
Kötü; Gereksiz nude sahneler ve zaman zaman sıkıcı hale bürünen senaryo.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!