Wrong Turn (2021)

Fatih Varlık
0
Wrong Turn (2021)
Şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşmak isteyen altı yakın arkadaş, Appalachian dağlık bölgesinde birkaç gün kamp yaparak, temiz havada bol bol yürüyüş yapıp, kafa dağıtma niyetindedir. Arabalarına atlayıp uzun bir yolculuğa çıkan gençler hem Amerikan iç savaşı günlerinden kalma hikayelerin geyiğini yapmakta hem de cahil gördükleri taşralıları ilgiyle gözlemlemektedir.
Wrong Turn (2021)
Yorucu geçen yolculuğun ardından en nihayetinde rezervasyon yaptıkları otele yerleşen kahramanlarımız, ertesi günün ilk ışıklarıyla beraber kamp çantalarını ve eşyalarını yüklenerek dağlık bölgeye yürüyüşe çıkarlar. Bölgenin enfes doğası ve manzarasıyla tam da hayalini kurdukları gezinin tadını çıkarıp, deyim yerindeyse mest olurlar. Ancak çok geçmeden daha fazla heyecan arayışlarına girişen gençler, rutin turistik rotadan sıkılma belirtileri gösterirler. Darius' un tavsiyesiyle takip ettikleri patikadan sapıp, iç savaş günlerinden kalma eski bir harabeyi keşfetme hevesiyle ormanın derinliklerine doğru ilerlemeye karar verirler. Hiçliğin orta yerinde talihsiz bir kaza sonrasında kaybolduklarına iyiden iyiye ikna olan gençler, telefonlarına sarılsalar da şebeke çekim alanı dışında olduklarını fark ederler. Darius, her ne kadar dönüş yolunu bulabileceğini iddia etse de saatlerdir aynı bölgede daireler çizmekten başka bir şey yapmadıklarını anlamaları pek de uzun sürmez. Üstelik herkes bitap düşmüş, hava da kararmaya başlamıştır. Geceyi geçirmek için çadır kurup, kamp yapmaya karar veren gençler, günün ilk ışıklarıyla birlikte, sakin kafayla patikayı bulabilecekleri hususunda hem fikir olurlar. Zor geçen bir gecenin ardından ertesi sabah uyandıklarında kamp malzemelerinin bir kısmının çalındığını fark eden kahramanlarımız, en başından beri ormanda yalnız olmadıklarını düşünmeye başlarlar. Dahası gençler arasında fikir ayrılıkları ve suçlamalar, ormanda ayrı düşmelerine ve gerilimin de giderek tırmanmasına sebep olur. Çok geçmeden 'The Foundation' isimli bir komünite ve ormanda gizlenen üyelerinden haberdar olan kahramanlarımız, iç savaş yıllarından beri dağlık araziyi mesken tutmuş, kendi hiyerarşi ve ritüelleri olan sapkın bir grubun pençesine düşerler...

İyi; Öncelikle hatırlatmakta fayda var, görünüşte Wrong Turn (2003) serisinin son yapımı gibi bir isim hakkı ve pazarlama stratejisine sahip olsa da seriyle ya da Hiliker ailesiyle, yapımın herhangi bir alakası yok. Bunun dışında, tipik bir grup genç ve başlarından geçenler temalı, slasher türü sevenler için göz atılabilecek ortalama bir alternatif. 
Kötü; Bahsettiğim isim hakkı ve franchising mevzusu can sıkıcı. Son çeyrek dışında lineer ve klişe ilerliyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !