The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021)

Fatih Varlık
3

The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021)
Şeytan çıkarma ayini, sekiz yaşındaki David' in aylar süren eziyetinin sona ermesi anlamına geliyordu. Ancak Arne Johnson için bu bir başlangıçtı. Ulusal gazetelere yansıyan trajedik olaylar, Ed ve Lorraine' in kariyerlerinin en şeytani vakasıyla yüzleşmelerine sebep oldu...
The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021)
Serinin geçmiş yapımlarından da hatırlayacağınız üzere, paranormal olaylar üzerine çalışan Ed ve Lorraine Warren çifti bu kez en sıra dışı, dehşet verici olaylardan biriyle karşı karşıyadır. Bizzat yönettikleri bir şeytan çıkarma ritüeli sırasında David isimli küçük bir çocuğun bedenini ve ruhunu kurtarmak için ellerinden geleni yapan kahramanlarımız, olaylı gecenin ardından David' in iyileşmesini sağlasalar da bir şeylerin yolunda gitmediği hususunda hem fikirdir. Zira ayin sırasında şeytani varlıkla yakından temas kurmak zorunda kalan Ed, sinsi varlığın tamamen defedilemediği ve aileye yakın Arne' a geçmiş olabileceği hususunda ısrarcıdır. Durugörü yeteneğine sahip Lorraine' de bir dizi gelişmenin akabinde, eşinin savlarına ikna olur. Şeytan çıkarma ayinin yapıldığı evi tekrar kontrol etmek için yola koyulan kahramanlarımız, bir şeyi gözden kaçırdıklarını düşünmektedir. Gerçekten de evin mazisini incelediklerinde karşılarına çıkan tılsımlı bir obje sonrasında derin araştırmalarına yönelmek zorunda kalan ikilimiz, pek çok masum kişinin hayatlarının tehlike altında olabileceğini düşünmektedir. Bulgularını güçlendirebilmek için satanizm konusunda uzman olan Kastner isimli yaşlı bir pederden yardım almayı uman kahramanlarımız, vakit kaybetmeden bildiklerini anlatırlar. Tekinsiz bir karakter olan Kastner uzun yıllar boyunca satanist tarikatları yakından takip etmiş, onlardan arta kalan ritüelleri ve tılsımları evinin bodrumunda depolamıştır. Bu objelerin kötü niyetli birilerinin eline geçmesi halinde son derece tehditkâr olabileceklerini düşünen Kastner, burada -gözlerden uzakta- kontrol altında tutulduklarından söz eder. Lorraine ise daha odaya adım atar atmaz bir şeylerin yolunda gitmediğini hisseder. Dahası birinin laneti başlattığını ve eski bir cinayetin izlerinin David' e kadar uzandığını keşfeder. Döngü hala devam etmektedir ve düğümü çözebilmek için kötülüğün cisimleştiği sunak yok edilmelidir. Öte yandan ciddi manada başı belada olan Arne ise bir dizi dehşetengiz olaya sürüklenmektedir. Arne ve diğer pek çoğunun hayatları zamana karşı yarışan Warren çiftine bağlıdır.

İyi; Sürükleyici hikayesi ve atmosferik gerilim seviyesiyle, göz atılması gereken başarılı bir korku- gerilim filmi. Oyunculuk ve gizem seviyesi de tatminkar.
Kötü; Serinin son yapımı olan film, James Wan' ın yönetmen koltuğundan ayrılması sonrasında, ilk iki yapım düşünüldüğünde, korku- gerilim bağlamında kısmen hayal kırıklığına uğratabilir. Ancak yine de türü sevenler için hikayenin daha ön planda olduğu bir 'Conjuring' olarak da değerlendirilebilir. 
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

3Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Yıllardan beri takip ediyorum sayfanı sen muazzam bir detaysın... Lütfen yeni incelemelere bol bol yer ver ve kategorize ettiğin korku listelerini yenile, seni temin ederim benim gibi bir çok insan bunu bekliyordur =) Teşekkür ederim tüm emeklerin adına...

    YanıtlaSil
  2. Ben de uzun yıllardır takip ediyorum sizi. Hiç bırakmadan devam etmeniz çok güzel bir şey. Kendi adıma teşekkür ederim emeğiniz için.

    YanıtlaSil
  3. hakkaten birader ne oldu sana yaşlandın mı yavaşladın yıllar önce böylemiydi akardı filmler yorumlar. hala bakıyorum asıl şimdi artırman gerek film yorumlarını internet sosyal medya muazzam yükselişte. pek severim burayı geride kalmasını istemem

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!