The Education of Fredrick Fitzell (aka Flashback) (2021)

Fatih Varlık
0

The Education of Fredrick Fitzell (aka Flashback) (2021)
Gençlik yıllarının geride kalmasıyla, otuzlu yaşlarının başında hayatın yüklediği sorumluluklarla yaşamak zorunda kalan Fred, bir yandan annesinin hastalığıyla uğraşmaktayken bir yandan da eşi Karen ile arasındaki birtakım problemleri çözmeye çalışmaktadır. Kaygısızca geçen gençlik yıllarının akabinde Karen ile hayatını birleştirip, yeni bir apartman dairesine taşınan ikilimiz, aynı evde iki yabancı denebilecek kadar kopuk yaşamlar sürmektedir. Otuz yaş sendromuyla başa çıkmakta sorunlar yaşayan Fred, uykusuzluktan mustarip kabus dolu geceleri güç bela sabah etmekte, bölük pörçük yanılsamalarla dolu bilinçaltının kendisine oyunlar oynadığını düşünmektedir...
The Education of Fredrick Fitzell (aka Flashback) (2021)
Lise yıllarından beri görsel sanatlara meraklı olan Fred, karakalem çizimler yapmakta, gecelerini kabusa çeviren bazı imgeleri de Karen'dan gizleyerek kâğıda dökmektedir. Günlerdir gözüne uyku girmemekte, içten içe hissettiği büyük bir huzursuzluğun yükü altında ezilmektedir. Dahası psikolojik olarak günden güne derin bir depresyona sürüklendiğinin bilincinde, en nihayetinde rahat nefes alabileceği bir çıkış yolu aramaktadır. Epeyce kafa yorduktan sonra ise lise yıllarıyla ilgili tam olarak anımsayamadığı bir olayın kendisini için milat teşkil ettiğini ve hemen her şeyin o olay sonrasında şekillenmiş olabileceğine ihtimal vermeye başlar. Ancak ne yazık ki bir türlü taşları yerine koyamamakta, hafızasının derinliklerinde bir nirengi noktası aramaktadır. Rutin hayatına dönmekte ciddi sıkıntılar yaşayan Fred, kafasını meşgul eden lise mevzusunu detaylıca irdelemeye karar verir. En ufak bir ip ucunu bile göz ardı etmemek için okul yıllıklarına göz atan, hatta aradan on üç sene geçmesine rağmen eski öğretmeniyle dahi görüşen kahramanımız, tüm işaretlerin Cindy' i gösterdiğine şahit olur. Lise yıllarında Cindy'nin de dahil olduğu bir arkadaş grubuyla, dört kafadar takıldıklarını anımsayan Fred, bir şekilde onlara ulaşarak hafızasındaki derin boşluğu ancak o şekilde doldurabileceğini hisseder. Öte yandan belki de asla anımsamak istemeyebileceği travmatik bir olay yaşamış olabilecekleri ihtimaline de açık kapı bırakan kahramanımız, her ne kadar iç huzurunu sağlamak için bunu yapmak zorunda olsa da Cindy' i bulmanın düşündüğünden çok daha komplike olabileceğini keşfeder...

İyi; İyi kurgulanmış, atmosferik gerilim filmi sevenlerin göz atması gereken başarılı bir yapım. Oyunculuk ve gizem seviyesi de kayda değer. Özellikle Donie Darko (2001) ve Kelebek Etkisi (2004) gibi kültleşen filmleri sevenler için kurgusal benzerliklerin olduğu keyifle izlenesi bir alternatife dönüşebilir.
Kötü; Genel izleyici kitlesi için bir tık karmaşık ve takip etmesi zor -lineer olmayan- bir kurguya dönüşebilir. O yüzden daha niş bir gruba hitap eden bir yapım olduğunu ekleyeyim. 
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!