Seance (2021)

Fatih Varlık
0

Seance (2021)
 Prestijli bir eğitim kurumu olan Fairfield Akademi' ye en nihayetinde kabul edilen Camille, eşyalarını toplayarak yola koyulur. Uzun bir süre bekleme listesinde olmasından sebep, şansını iyi değerlenmek için elinden geleni yapacağına söz veren kahramanımız, bir yandan da çağrılmasının arka planında Kerrie isimli bir öğrencinin intihar vakası olduğunu keşfeder. Dahası tesisler tamamen dolu olduğu için, Kerrie' nin yatak odasından kalmak zorundadır.
Seance (2021)
Soğuk mizaçlı, hırçın bir görüntü sergileyen Camille, sınıf arkadaşlarının da züppe tipler olmasından ötürü kabuğuna çekilip bir başına takılmaya karar verir. Ortama sonradan eklenen kişi olarak hiç de arkadaşça karşılanmayan kahramanımız, kendisiyle yakından ilgilenen Helina dışında yapayalnızdır. Kızların tamamı popüler buldukları Alice çevresinde gruplaşıp mekanın sahibi edasında takılmaktadır. Günün birinde gruba dahil olabilmek amacıyla Alice' nin gece yarısı toplanma davetini hem onlardan korkmadığını ispatlamak hem de Kerrie'nin başına neler geldiğini öğrenebilmek için kabul eden Camille, kendisini tipik bir ruh çağırma ritüelinin ortasında bulur. Kerrie' nin intihar ettiği gece de benzer bir seans yaptıklarını itiraf etmek zorunda kalan Alice, bir yandan da okulun karanlık geçmişinde gizlenen ürkütücü bir hayalet hikayesinden söz eder. Öncesinde kızların kendisini korkutmak için palavralar uydurduklarını düşünen Camille, ritüelin beklenmedik bir atmosfere bürünmesiyle bir şeylerin yolunda gitmediğine ikna olur. Dahası ertesi sabah arkadaşlarından birinin ansızın ortadan kaybolması gerilim seviyesini daha da arttırır. Üstelik bu bir rastlantı değildir zira bir takım uğursuz olaylar o gece ritüele katılanların peşlerini bırakmamaktadır. Çemberin giderek daraldığını hisseden Camille, ipleri eline almaya karar verir...

İyi; Tipik bir grup genç ve başlarından geçen olaylar temalı yapım, hayalet konsepti ve gizem faktörünün de eklenmesiyle sürükleyici bir alternatife dönüşüyor. Türü sevenler için sondtrackler ve atmosfer de göz önüne alındığında, tercih edilebilir bir yapım. 
Kötü; Konsept olarak yeni bir şey vadetmediği için yüksek beklenti ile izlenilmesini tavsiye etmiyorum. Özellikle son çeyrek daha farklı kurgulanabilirmiş.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!