Last Night in Soho (2021)

Fatih Varlık
0

Last Night in Soho (2021)
 Hevesli bir moda tasarım öğrencisi olan Eloise; 60'lı yılların aurasına, kıyafetlerine ve ikonlarına delicesine tutkun, günün birinde Londra' da yaşamanın hayallerini kuran, içine kapanık genç bir kızdır. Annesini kaybettikten sonra ninesi ile yaşayan kahramanımız, retro kıyafetler tasarlama işinde giderek uzmanlaşarak, en nihayetinde Londra' da bulunan bir moda okulundan davet alıp başarısını taçlandırır. Hemen eşyalarını toplayarak son sürat yola koyulan Eloise, hayallerinin şehrinde sevdiği işi yapabilecek olmanın konforuyla yeni bir başlangıca yelken açmaktadır.
Last Night in Soho (2021)
Kırsaldan Londra' ya taşınacak olmanın verdiği heyecanın yanı sıra kaliteli bir okulda, tasarımlarıyla fark yaratabileceğini düşünen Eloise, bir yandan da ninesinin metropol hayatına uyum sağlama hususunda verdiği nasihatleri de aklının bir köşesinde tutmaktadır. Başlangıçta her şey yolunda gitmekte, Londra tüm büyüsüyle Eloise' i kucaklamaktadır. Kısa sürede okuluna ve bir şekilde de oda arkadaşına adapte olmayı başarsa da beklentisinin ötesinde, kaotik bir hayata sürüklendiğini hisseden kahramanımız, eski alışkanlığına dönüp yeniden içine kapanmaya başlar. Civarda kiralık bir oda ilanına rastlayan Eloise, çatı katında bulunan, 60'lı yılların zevkleriyle döşenmiş odaya daha ilk görüşten itibaren bayılır. Eşyalarını toplayarak çatı katına taşınan kahramanımız, okul dışındaki zamanının neredeyse tamamını odasında geçirerek hayaller kurmaya ve düşler alemine yolculuklara ayırır. Hemen her gece rüyalarında 60'lı yılların Londra'sına seyahat eden Eloise, Sandie isimli şarkıcı olmak isteyen, alımlı bir kızın hikayesine şahit olur. Onun penceresinden olan bitenleri izleme fırsatı bulan kahramanımız, kısa sürede şöhrete uzanmasıyla başlayan serüvenin devamında bunaltıcı, depresif bir boyuta evrildiğini gözlemler. Bir yandan rüyalarının başrol oyuncusu Sandie ile empati kurmaya çalışırken bir yandan da gündelik hayatını sürdürmeye devam eden Eloise, çok geçmeden neyin gerçek neyin kurgu olduğunu kestirememeye başlar. Gündüz vakti yanılsamalar gören ve takip edildiğini düşünen Eloise, hem Sandie'nin hem de kendi hayatının tehlikede olduğunu hissetmektedir. Bir başına sır perdesini aralamaya çalışırken bir yandan da en derin korkularının gün yüzüne çıkmasıyla sarsılır. Açmazdan kurtulabilmesi için anahtar olarak gördüğü Sandie' ye ulaşmalıdır...

İyi; Oyunculuk, mekân seçimleri ve atmosfer olarak gayet başarılı bulduğum, gizem-gerilim severlerin göz atması gereken bir alternatif. Müzikler ve kurgu da diğer artılar. Özetle, Shaun of the Dead (2004) yapımından hatırlayacağınız Edward Wright imzalı 'Last Night in Soho' 2021 yılının en dikkat çeken korku-gerilim filmlerinden biri.
Kötü: -
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!