The Novice (2021)

Fatih Varlık
0

The Novice (2021)
 Kolej birinci sınıf öğrenci olan Dall, her daim yüksek not ortalamalarına sahip, aşırı hırslı bir karakterdir. Başarısızlığa asla tahammülü olmayan kahramanımız, kendisinden daha zeki ya da yetenekli olsalar da rakip gördüğü kişileri bir şekilde alt etmek için gecesini gündüzüne katarak, inanılmaz bir tempoda çalışmayı âdet edinmiştir. Günün birinde, heyecan aramak için üniversitenin kürek takımına katılmaya niyetlenen Dall, fiziksel olarak zorlanacağı çok aşikâr olsa da denemeye karar verir.
The Novice (2021)
Çocukluk yıllarından beri türlü sporlarla ilgilenmiş, atletik yapılı kızlardan oluşan bir takımın parçası olabilmek için görece son derece yetersiz olduğunu hisseden Dall, kendisi gibi birinci sınıf öğrencisi olan Brill ile takılmaya başlar. Brill, çocukluk yıllarında çeşitli sporlar yaptığını anlatarak, üniversitenin kürek takıma girmeyi çok istediğinden ve bu sayede kazanabileceği bursun en büyük hedefi olduğundan bahseder. Antrenörler tarafından da doğuştan yetenekli olarak betimlenen Brill, atletik vücudunun ve sporcu geçmişinin ekmeğini yiyerek, kısa sürede kürek çekme işinde de yeteneklerini sergilemeye başlar. Brill' in iş ahlakından ve çalışma disiplininden etkilenen kahramanımız, daha fazla antrenman yaparak temposunu arttırması gerektiğini düşünür. En az onun kadar çalışırsa ve tabii en az onun kadar da tekniğini geliştirirse bir şansı olabileceğini düşünen Dall, saplantı haline getirdiği Brill' i geçebilmek için elinden geleni ardına koymamaya karar verir. Zira her ikisi de bu dönem başında kürek takımıyla antrenman yapmaya başladıklarından sebep, kendi gelişimini Brill üzerinden çıpalayan Dall, antrenörlerinin gözüne girmek için herkesten önce gelip, salonu son terk eden olmaya başlar. Antrenörleri kısa sürede inanılmaz bir gelişim gösterdiğini vurgulasa da işin sadece fiziksel olmadığı, mental yönünün de kuvvetli olması gerektiği hususunda uyarılır. Brill gibi doğuştan yetenekli olmadığı için herkes ne kadar antrenman yapıyorsa, fiziksel olarak bitap düşse de daha fazlasını yapıp, farklı kapatmaya odaklanan Dall, sosyal hayatından hatta uykusundan dahi feragat ederek tümüyle kürek takımına yoğunlaşır. A takım için seçmelerin yapılacağını öğrenen kahramanımız, Brill ile doğrudan rakip olmalarının yanı sıra kendisine saygı duymayan üst sınıf öğrencilerine de azmi ve mutlak başarısıyla, sağlam bir ders verebilmek için gözünü karartır. Bu uğurda giderek yalnızlaşan kahramanımız, tepeye çıkabilmek için pek çok şeyi geride bırakmalıdır...

İyi; Sürükleyici kurgusu, soundtrackleri ve oyunculuk performansıyla göz atılması gereken başarılı bir gerilim filmi. Whiplash (2014) yapımını anımsatan kurgu, atmosferik gerilim severler için göz atılması gereken bir alternatife dönüşüyor.
Kötü;
Editör'ün Puanı

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!