The Lazarus Effect (2015)

Fatih Varlık
0

The Lazarus Effect (2015)
Lazarus projesinin baş araştırmacısı Dr. Frank, ekibiyle beraber bir dizi deneysel çalışma yürütmektedir. Yoğun çalışmalar sonrasında elde ettikleri ve adını 'Lazarus' olarak belirledikleri serum sayesinde, sinirleri ve hatta beynin bazı bölgelerini geçici olarak uyarabildiklerini keşfeden kahramanlarımız, ölümcül vakalarda hastaları hayata döndürebilmek için gerekli olan zamanı uzatarak, sağlık profesyonellerinin işini kolaylaştırma gayesindedir.
The Lazarus Effect (2015)
Dr. Frank ve serumun mimari Zoe liderliğinde organize olan kahramanlarımız, laboratuvar ortamında geç saatlere kadar çalışmayı dert etmemelerinin yanı sıra büyük bir keşfin de arifesinde oldukları için bir o kadar motivedirler. Ekibin çalışmalarını kayıt altına alan Eva' nın da katılımıyla, samimi bir ortamda çalışmalarını sürdüren Dr. Frank ve arkadaşları, elde ettikleri mucizevi serumun canlı hayvan deneylerini sürdürmektedir. Beynin farklı bölgelerinde sinirsel işlevlerin elektriksel uyarımla tekrardan kazanılabileceğini düşünen Dr. Frank, bir dizi teknik problemle yüzleşmelerinin zorluklarının farkında olsa da bir yandan da finansörlerinin baskıları neticesinde müspet sonuca ulaşma arzusundadır. Sayısız denemeler ve hayal kırıklıklarının akabinde serumun yapısından ziyade, uygulanışı hususunda farklı değişkenleri göz önüne almaya başlayan kahramanlarımız, denek hayvanların birinde tespit ettikleri pozitif etki sonrasında yeni bir yaklaşım denemeye karar verirler. Görünüşe göre uygulamadan bir süre sonra serumun farklı bir takım yan ürünleri de ortaya çıkmakta, beklentilerinin çok ötesinde sonuçlar doğurmaktadır. Daha fazla bulgu edinmek için gizlice projeyi genişletmeyi düşünen kahramanlarımız, araştırmaların bambaşka bir yöne evrilmesinden ötürü finansörlerle problemler yaşamaya başlarlar. Dr. Frank ise büyük bir keşfe ramak kaldığını, vazgeçmemeleri gerektiğini telkin etmektedir. Ekibinin de desteğini arkasına alarak, laboratuvarını kaybetmemek için elinden geleni yapmaya kararlı olan Dr. Frank, elim bir kaza sonrasında Zoe' nin ölümüyle derinden sarsılır. Matemini içinde yaşayarak, güçlü görünmeye çalışan kahramanımız, her ne kadar kulağa çılgınca gelse de serumu ölen meslektaşı üzerinde denemeye yeltenir. Çok geçmeden işler karmaşık bir hal alır...

İyi; Düşünsel olarak başarılı bulduğum, sürükleyici kurgusu ve gerilim seviyesiyle de göz atılabilecek bir alternatif. Atmosfer ve oyunculuk performansları da söz edilmesi gereken diğer artılar.
Kötü; Hikaye olarak basit ve lineer bir döngüde ilerliyor. İlgi çekici hızlı bir başlangıcın ardından tahmin edilebilir, vasat bir kurguya dönüşüyor. 
Editör'ün Puanı

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!