Broadcast Signal Intrusion (2021)

Fatih Varlık
0

Broadcast Signal Intrusion (2021)
1990' ların sonunda geçen yapım, genç bir video arşivcisi olan James ve başından geçen bir dizi sıra dışı olaya odaklanıyor. VHS kasetleri yeni teknoloji olan DVD'lere aktarmakla geçimini sağlayan kahramanımız, boş zamanlarında da stüdyo dairesinde fotoğrafçılık yapmakta, arızalı kameraları tamir ederek ekstra gelir sağlamaktadır. Günün birinde aktardığı kasetlerden birinde ansızın ortaya çıkan dehşet dolu görüntüler üzerine neler olup bittiğini detaylıca araştırmaya koyulan James, büyük bir gizemin içerisine sürüklenir...
Broadcast Signal Intrusion (2021)
Eski bir diziyi DVD ortamına aktarırken, gözüne çarpan tüyler ürpertici görüntülerden yola çıkıp, dizinin yayınladığı tarihe ilişkin araştırmalar yapan kahramanımız, çok geçmeden olayın FBI' a intikal etmiş ancak halen çözümlenememiş bir korsan yayın vakası olduğunu keşfeder. Kimliği belirsiz kişiler tarafından yayının hacklenmesinin akabinde bilinçaltı bir mesaj verildiği düşünülen sahnelerden yola çıkılarak yürütülen soruşturmanın neticelendirilememesi, aradan geçen uzun yıllara rağmen gizemini korumasına sebep olmaktadır. Dahası yaşananlar bununla da sınırlı değildir zira SAL-E Sparx olarak adlandırılan yayına izinsiz giriş vakasının geçmişte bir kez daha tekrarlandığını öğrenen James, bahsi geçen yayına ulaşmak için arşivleri taramakla işe koyulur. Bir yandan da internet ortamında sohbet odalarında takılarak geçmiş yazışmaları da gözden geçirir. Olayı saplantı haline getirdiği için işinden kovulan kahramanımız, tüm zamanını ve enerjisini korsan yayın girişiminin gizemini çözebilmek için harcamaktadır. Araştırmalar derinleştikçe birtakım tesadüfü görülen olayların esasında farklı bir amaca hizmet etme olasılıklarını değerlendiren James, ansızın hayatına giren gizemli kadın Alice'in fikirlerini önemsemeye başlar. Alice, farklı perspektifi ve inatçılığıyla James' i etkilemeyi başarır ve bilinmezlerle dolu tekinsiz maceraya dahil olur. Sır perdesini aralamak hiç de kolay olmayacaktır...

İyi; İlgi çekici konusu ve sürükleyici kurgusuyla göz atılması gereken başarılı bir gerilim filmi. Gizem seviyesi ve oyunculuk performansları da tatmin edici.
Kötü; Filmin süresi de göz önüne alındığında, zaman zaman hikâyenin büyüsü kaçabiliyor ancak yine de gizem-gerilim severler için izlenilesi bir alternatif.  
Editör'ün Puanı

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!