Shut In (2022)

Fatih Varlık
0
Shut In (2022)
'Onları meyvelerinden tanıyacaksınız. Dikenli bitkilerden üzüm, devedikenlerinden incir toplanabilir mi? Bunun gibi, her iyi ağaç iyi meyve verir, kötü ağaç ise kötü meyve verir. İyi ağaç kötü meyve, kötü ağaç da iyi meyve veremez. İyi meyve vermeyen her ağaç kesilip ateşe atılır. Böylece sahte peygamberleri meyvelerinden tanıyacaksınız.' (Matta 7:16-20)
Gözlerden ırak, kırsal bir kasabada döküntü bir malikanede iki çocuğuyla beraber yaşayan Jessica, her şeyi geride bırakıp yeni bir başlangıç yapabilme arzusundadır. Geçmişte yaptığı hataların sonuçlarıyla tekrar tekrar yüzleşmekten yorulan kahramanımız, beklediği telefonun en nihayetinde gelmesiyle eşyalarını toparlayıp yola çıkma hazırlıklarına başlar.
Shut In (2022)
Tam evden çıkacakken eski eşi ve aynı zamanda da çocuklarının babası olan Rob kapıda belirir. Uyuşturucu illetinden bir türlü kurtulamayan Rob; başına buyruk, agresif bir adamdır. Çocukları görmeye geldiğini dillendirerek etrafı kolaçan etmeye başlar. Yanında tekinsiz bir arkadaşı da vardır ve borçlarını ödemesinin zamanı geldiğinden söz etmektedir. Tartışmaya girmekten kaçınan Jessica, çocukların korktuğunu söyleyerek evden uzaklaşmalarını ister. Ansızın öfke kontrolünü kaybeden Rob, terk edileceğini de anlayınca ilişkilerinin bu hale gelmesinden ötürü Jessica' yı suçlayıp, hakaretler yağdırır. Onsuz hiçbir şey yapamayacağını ima ederek, üstünlük taslamasından bıktığını söyleyip Jessica' yı kilere kilitler. Dönene kadar iyiye düşünmesini isteyen Rob, Jessica' yı bir başına çaresiz bir pozisyonda bırakıp, çekip gider. Arbede sırasında yaralanmasından sebep güçten düşen Jessica, cep telefonunu da kaybettiğini fark eder. Olan bitenler sonrasında dehşete kapılan çocuklar neyse ki hâlâ evdedir ancak kapana kısılan kahramanımız bir türlü onları teskin edemediği gibi eline geçen ufak tefek aletlerle kilidi açmaya çabalasa da bir türlü başaramaz. Giderek umudunu yitiren Jessica, çocukları için güçlü olmak zorundadır.  Geçmişi düşünmek için bol bol zamanı olan kahramanımız, bir yandan eski düşkünlüklerinden ötürü benliğinde savaş vermekte öte yandan da çocuklarına iyi bir ebeveyn olmaya hasret, onları korumak için elinden geleni yapmaya kararlıdır...

İyi; Düşük bütçeli bir yapım olmasına rağmen tek mekânda geçen başarılı bir psikolojik gerilim filmi. Oyunculuk ve kurgu açısından da fena değil.
Kötü; Klişe senaryo ve ağır tempo...
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!