Eli (2019)

Fatih Varlık
0

Eli (2019)
 Otoimmün sisteminde ciddi bir problem olan Eli, ailesinin gözetiminde dış dünyadan izole bir yaşam sürmektedir. Havadan, sudan, tozdan özetle hemen her şeyden rahatsızlanabilen Eli, dışarı çıkması gerektiğinde özel bir kıyafet giymekte, tüm zamanını ailesinin gözetimi altında geçirmektedir. Bu illet hastalık yüzünden yıllardır hastane hastane dolaşan ve deneysel tekniklerin bile denenmesine rıza gösteren Rose-Paul çifti, oğullarını hayatta tutabilecek en ufak bir umudun bile peşine düşmekte, maddi-manevi tüm varlıklarıyla Eli'yi iyileştirebilme çabasındadır.
Eli (2019)
Ailesinin telkinleri üzerine Dr.Horn' u görmeyi kabul eden Eli, son umut olarak tedaviye ikna olur. Dr. Horn gözlerden ırak; eski, bir o kadar ürpertici bir malikaneyi kendi uzmanlık alanında bir tesise çevirmiş, otoimmün rahatsızlıklara karşı farklı yaklaşımları olan sıra dışı bir doktordur. Malikanenin büyük bölümünün hava filtreleriyle sürekli olarak temiz tutulduğundan bahseden Dr.Horn, üç aşamadan oluşan bir tedavi programından söz edip, şimdiye kadar tüm hastalarını iyileştirdiğini de ekleyip Eli'nin güvenini kazanmaya çalışır. Her ne kadar ailesi yanında olsa da binayı ürpertici bulan ve konforsuz hisseden kahramanımız, annesinin yoğun ısrarları üzerine uyumlu davranıp, tedaviye yardımcı olacağına söz verir. Öte yandan masraflardan ötürü sıfırı tükettiklerini vurgulayan Paul, süreç nereye evrilirse evrilsin, tedavi sonuçlanana kadar dişlerini sıkıp burada kalmaları gerektiğinden bahsetmektedir. Oğlunun iyileşeceğinden emin olan Rose ise Dr. Horn' a sonsuz güven duymaktadır. Tedavinin ilk aşamasının tamamlanmasının akabinde daha çok acı çekmeye başlayan ve ilaçlarının kendisine iyi gelmediğini dillendiren Eli, oyunbozanlık yapmakla suçlanır. Geceleri gürültüler duyduğundan ve etrafta birilerinin dolaştığından söz etse de ilaçların bazı yan etkilerinin halüsinasyonlara sebep olabileceği minvalinde cevaplarla geçiştirilir. Dahası tedaviyi reddetmek için diretse de her defasında ailesinin tepkisiyle karşılaşır. İçten içe bir şeylerin yolunda gitmediğini hisseden Eli, Dr.Horn ve ekibinin bir şeyler sakladığından şüphelenmektedir...

İyi: Kurgu ve atmosfer olarak sürükleyici bir gerilim filmi. Oyunculuk ve gizem seviyesi de tatmin edici.
Kötü: Fazlaca klişe bulduğum son çeyrek daha farklı kurgulanabilirmiş.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!