Follow Me (2020)

Fatih Varlık
0
Follow Me (2020)
Ünlü bir sosyal medya fenomeni olan Cole, eksantrik hikayeler ve sıra dışı deneyimlerini vlogladığı bir kanal üzerinden yayım yapmaktadır. Bir grup yakın arkadaşıyla beraber eğlencenin ve maceranın dozunu kaçırmakta üstüne tanımayan Cole, Alexie isimli bir aracı vasıtasıyla Moskova' ya davet edilir. Cole ve arkadaşlarına özel, eşsiz bir kaçış odası tasarladıklarından dem vuran Alexie, şimdiye kadar yaptıkları her şeyin hava cıva olarak kalacağının garantisini vermektedir...

Follow Me (2020)
Moskova iner inmez lüks araçlarla, birinci sınıf bir otele getirilen kahramanlarımız, bir yandan da ufak vloglar çekerek izleyici kitlelerinin de olaya dahil olmasını sağlamaktadır. Kaçış odası deneyimi için burada olduklarını paylaşan Cole, kendilerinin neyin beklediği hususunda en ufak bir fikri dahi olmadığını vurgulamaktadır. Farklı alışkanlıkları ve kültürleri olan yabancı bir ülkede, önemli bir maceraya giriştiklerini dillendiren Cole, yarına kadar zamanları olduğundan söz eder. Alexie sayesinde premium mekânlarda, kafalarına estiği gibi dilediğince takılan gençler, yol yorgunluğunu da üstlerinden attıktan sonra öncesinde de alışık oldukları kaçış odası konsepti için araçlara binerler. Alexie' nın direktifleriyle gözlerden ırak bir binaya giriş yapan kahramanlarımız bir yandan da tepe kameraları ve Cole' un cep telefonu sayesinde etkinliğinin vlog kanallarından canlı olarak yayımlanacağı için ayrı bir heyecan duymaktadır.
Çok geçmeden metruk bir hapishanede gözlerini açan Cole, etrafta kameralar olduğundan her şeyin kayıt altında tutulduğunu varsayıp, etrafı keşfetmeye başlar. Öte yandan duvarda bir geri sayım sayacının da bir saatten geriye doğru tetiklendiğini fark eder. Arkadaşlarına ulaşabilmek için bulunduğu hücreden bir an evvel harekete geçmesi gereken kahramanımız, bir dizi klişe denebilecek bulmacaları çözerek ufak ufak ilerlemektedir. Arkadaşlarının koridor boyunca uzanan odalarda, çeşitli bubi tuzaklarıyla kilitli olduklarını gözlemleyen Cole, peyperdey onları kurtarmak için harekete geçer. Ancak bir şeylerin yolunca gitmediği ortadadır zira arkadaşları hiç de eğleniyor gibi görünmemekte aksine dehşete kapılmış, terörize bir halde kurtarılmayı beklemektedir. Öncesinde bunun da eğlencenin bir parçası olduğunu düşünen Cole, çok geçmeden başlarının büyük bir belada olduğunu keşfeder...

İyi; Tipik bir grup genç ve başlarından geçen olaylar temalı, sıkılmadan izlenebilecek sürükleyici bir yapım. Atmosfer ve mekân seçimleri de başarılı.
Kötü; Tahmin edilebilir, lineer bir kurguda ilerliyor. Pek çok klişe barındırıyor. Oyunculuk açısından da vasat.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!