X (2022)

Fatih Varlık
0
X (2022)
1979 yılında, maceraperest ruhlu bir grup genç, Teksas kırsalında film çekimi için bir araya gelir. Prodüksiyondan sorumlu olan Wayne, farklı bir konseptte olacağını iddia ettiği yetişkin filmi için gözlerden ırakta, yaşlı bir çiftten kiraladığı ufak bir çiftlik evini tercih eder. Ev sahibine tam olarak niyetini anlatmasa da anlaştıkları miktardan da fazlasını teklif edip, işlerine karışılmaması hususunda güvence isteyen Wayne, ekibinden kimsenin yaşlı çifti rahatsız etmeyeceğini de ekler.
X (2022)

Hem eğlenip hem de senaryoyu takip ederek, endüstride fark yaratacağını düşündükleri filmle meşgul olan kahramanlarımız, set aralarında çiftlik arazisinde ufak gezintilere çıkmayı da ihmal etmezler. Arazide çiftlik sahibi yaşlı çiftin eski bir malikanesinin yanı sıra ufak bir gölet de bulunmaktadır. En yakın yerleşim biriminden kilometrelerce ötede olmalarından sebep meraklı gözlerden de uzakta film çekimlerine devam eden Wayne ve arkadaşları çok geçmeden bir şeylerin yolunda gitmediği hissine kapılmaya başlarlar. Zira pek de hayal ettikleri mahremiyete erişemediklerini düşünmektedirler. Öte yandan senaryonun müteakip sahnelerinde grup dinamiklerini sarsan bazı fikir ayrılıkları ve atışmaların akabinde ajandasını takip etmekte güçlükler yaşamaya başlayan Wayne, tarafları dizginlemek için yoğun çaba harcamaktadır. İşleri yoluna koyup tekrardan sinerjiyle çalışan bir ekip kurgulamak için ikna turlarına odaklanan kahramanımız, içlerinden birinin gizemli bir şekilde ortadan kaybolması üzerine etrafı kolaçan etmeye karar verir. Yaşlı çiftten de yardım isteyerek fikir ayrılığına düştükleri arkadaşlarını aramaya başlayan gençler, çok geçmeden dehşet dolu anlara sürüklenir. Dahası tehdit hemen yanı başlarındadır...

İyi; Tipik bir grup genç ve başlarından geçen olaylar temalı, 'slasher' tarzına farklı bir bakış açısıyla yaklaşan, türü sevenlerin göz atması gereken sürükleyici bir yapım.
Kötü; Her ne kadar ters köşeler ve twistlere sahip olsa da klişe bir kurguda ilerlediğini ekleyeyim. 
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !